Källberg om filmjölk och simskolor

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft ytterligare en lugn vecka och väljer att kommentera ett par politiska händelser i dagens krönika. Källberg frågar sig om det är omöjligt att byta ut politiker? Läs fredagskrönikan här.

Går det inte att byta ut politiker?

Fredag igen och final på en riktig semestervecka. Nyhetsflödet är betydligt lugnare än normalt och det finns goda chanser till halvdagssemestrar.

Socialdemokratiske riksdagsmannen Daniel Andersson gjorde sin absolut bästa politiska insats i veckan, då han ”läxade” upp Socialdemokraterna i Lindesberg ordentligt. Det Daniel skrev i ett pressmeddelande var inget annat än en fullständig sågning av det socialdemokratiska styret i Lindesberg, även om andra socialdemokrater har försökt att ansluta och tona ned Daniels ord i efterhand. Jag tycker det är så uppfriskande att en politiker vågar ryta ifrån på det sätt Daniel gjorde.

På samma tema kan man ju fundera över hur vi kan välja dessa politiker – år efter år? Går det verkligen inte att byta ut politiker som faktiskt inte gjort ett skit för sina kommuner? Valda som i vissa fall gjort politiken till sina yrken? För mig är det okej om en politiker föreslår en filmjölksdag varje vecka, men då vill jag fan att oppositionen klargör vad den tycker, men så fungerar det absolut inte i Lindesberg. I Lindesberg slår man vakt om varandra och skiter i tredje man – i det här fallet barnen i skolan. Får åtminstone mig att tänka på Magnus Uggla och Jag mår illa.

Den uteblivna kommunala simskolan i Hällefors har hamnat rejält i fokus, men tittar man på besluten är det väl där man vill hamna. Vänsterpartiets Johan Stolpen är inte lagd åt det populistiska hållet och skiter förmodligen fullständigt i hur frågan har hanterats. Stolpen gillar inte företagare, entreprenörer eller intraprenörer eller andra som bär vårt samhälle, samtidigt som Socialdemokraterna framstår som svagare än någonsin. Man sitter lika snällt i båten när Stolpen och Vänsterpartiet styr skutan, som man gjorde under den förra mandatperioden när Christina Johansson och Moderaterna styrde.

Jag vet att jag gnällde lite på Noradagarna i förra veckans krönika. Kanske var det lite orättvist, jag vet inte, jag menade inte att gnälla på Köpmannaföreningen. Jag menar förstås inte att klaga på saker som händer, men jag önskar att det kom in lite nytt som tänkte lite annorlunda. Jag såg dessutom en kommentar från Rydell & Quick som meddelade att de gärna kommer tillbaka till Nora torg. Se för sjutton till att boka dom redan nu till nästa år och Utmaningen kommer att få tillbaka publiken man tappat och Noraborna kommer att få tillbaka det drag man inte tycker sig ha råd med men man längtat efter. Förmodligen upp till oheliga paret Rymoen och Oscarsson att ta initiativet.

Så mycket mer blir det inte i den här fredagskrönikan. Fredagsmyset får lov att bli lördagsmys den här veckan och undertecknad är lite småmör efter 18 hål på Nora GK idag. I morgon ska det dock både grillas och friteras och jag hoppas vi kan få njuta av lite sommarväder även i morgon.

Jag önskar er en riktigt bra fredagskväll ute i Bergslagen.

4 Comments

 1. Tyvärr så kan man inte byta ut dem…de sitter hela mandatperioden där man satt dem och de kan göra precis vad som faller de in så länge det finns ¨sakliga skäl¨ och ett sakligt skäl går ju alltid att hitta…jag mår också illa…

 2. Jag är ledsen att vissa kommentarer blivit ”försenade” denna lördag. 24i har haft en teknikdag och uppdaterat systemet bakom sajten, vilket betyder stiltje på allt under de timmar uppdateringen tar.

 3. Källberg

  Du efterlyser något nytt och jag tror att Du missat en grej !

  Enligt nytt kartmaterial, skall Bergslagen ”döstäda” och allt skall ”loppas ut”.
  Behövs verkligen extrainkomster ute i skogarna, bla till bensin och matlådor åt ungarna.

  Rent praktiskt blir det väl busslaster med tyskar som tar sig runt på de dåliga vägarna. Finns en risk att det här drar med sig vägunderhåll, även om det är långsökt. I så fall blir det ett kommunalt nollsummespel

 4. Om det nu är Daniel Andersson som har fått Socialdemokraterna i Lindesberg att ändrat sig i angående fil mjölk till lunch, så är mitt förslag att när Socialdemokraterna har sina brainstorming möten så bör deras agenda ha som sista punk. FRÅGA DANNE . För att om möjligt hamna någorlunda rätt i tankebanorna.
  Sedan bör ju frågan ställas varför behövs de övriga, och till vilken nytta avlönas kommunalpolitiker?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.