Källberg om förhandlingar och ett lag i kris

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är nyfiken på vilket utrymme Sverigedemokraterna kommer att få i de lokala politiska förhandlingar som just nu kanske pågår. En del sport blir det också och Källberg undrar vad som händer i Nora BK. Läs Källbergs krönika här.

Vips får S koncentrera sig på oppositionspolitik?

En höstruggig fredag och otur med vädret för Lindemarken idag, men åtminstone knallarna är nog vana med alla typer av väder. Såg just att ett stormväder är på väg framåt kvällen, så det hade kunna varit ännu sämre.

Egentligen borde väl den här krönikan ha handlat uteslutande om valresultatet, men officiellt verkar väldigt lite vara på gång. Självklart hålls informella möten just nu och de olika partierna tar med sig förslag ”hem” till de egna för skärskådning.

Det ska bli intressant att se hur de gamla partierna behandlar Sverigedemokraterna i de lokala förhandlingarna. Jag såg att TV4, tror jag det var, hade ringt runt till moderata företrädare ute i kommunerna och många moderater tycktes öppna för någon form av samarbete med SD. I tv-rutan såg jag bland annat Pär-Ove Lindqvists ansikte dyka upp när reportrarna redogjorde för hur lokala moderater tycktes mer benägna att samarbeta med SD än partitoppen. Och visst, det kanske inte behöver bli ett samregerande med SD – det kanske räcker med lite ökat inflytande, och vips får Socialdemokraterna koncentrera sig på oppositionspolitik.

Intresset från min sida har till största delen handlat om den lokala sporten. Några timmar efter det att jag skrev förra veckans krönika fick LIF Lindesberg en lektion i hur man spelar handboll, sedan OV Helsingborg utklassat LIF i premiären. I lördags premiärspelade Lindlöven hemma mot Tranås och gjorde det bra, men med en OT-förlust som resultat. Och i onsdags fortsatte Löven med en bortaförlust mot Arboga. Det kunde alltså ha börjat bättre för våra lag, men både LIF och Löven har chansen till revansch redan i helgen när Lindlöven tar emot Skövde i Lindehov i morgon lördag och LIF spelar hemma i Lindesberg Arena mot Skånela på söndag.

Innan dessa matcher hoppas jag dock hinna till Norvalla en sväng i morgon eftermiddag. Krisklubben Nora BK, där det mesta gått på tok under hösten, spelar hemmamatch mot Newroz och alla supporters undrar nog vad som händer. Förra helgen vann man över serieledande Sylvia, och spelare och ledare visade att man håller division 2-klass, men rykten gör gällande att så snart kontraktet är räddat rasar allt ihop. Starke mannen och eldsjälen i NBK, Peter Palmqvist, är borta som sportchef och är endast kvar, på spelarnas önskan, som coach och ansvarig, tillsammans med Peter Nilsson, under de sista seriematcherna. Vad som händer efter de fem matcher som återstår av serien återstår att se. Är styrelsen stark nog att sätta ny fart eller kommer NBK att sjunka som ett blysänke i Norasjön?

På det personliga planet vet ni att det är slutgrillat för säsongen. Grillplatsen/verandan är riven och i morse gjöt vi en platta för en ny. Jag kan säga att det är spännande för en journalist, som enbart är bra på att sätta ihop rättstavade ord, att rent fysiskt bygga upp något som har lite längre levnadstid än den förra artikeln. I väntan på att plattan ska brinna hinner jag kanske laga ihop någon god höstgryta, åtminstone är det min plan.

Förhoppningsvis har jag också några nyinköpta marknadskorvar att kasta i grytan när den här krönikan publiceras. Just nu ska jag nämligen åka ner till Lindesmarken för att ta några bilder på det som bjuds.

Ha en trevlig fredagskväll på er ute i Bergslagen.

2 Comments

  1. Vi skriver den 28/9 i dag och klockan är 19.25 Fredag . Ingen krönika att ta del av. Samtycka eller kritisera. Källberg ryck uppsig nu. Vi väntar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.