Källberg om förhoppningarna inför 2022

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker i dagens krönika att se framåt på det nya året 2022. Lite politik, lite corona och lite sport blir det. Läs krönikan här.

Hoppas partierna redogör i förväg

Årets första krönika och bara att hoppas att 2022 blir ett bättre år än de två senaste. Vi kommer förmodligen att få leva med Coronan i flera år, men jag hoppas att 2022 ändå blir det år då vi tar kommandot över viruset och inte längre låter eländet styra allt vi gör.

Tufft kommer 2022 ändå att bli på många sätt, och så har det väl redan börjat. Elpriserna är högre än någonsin och dieselpriserna i Sverige är högst i världen. För oss i Bergslagen slår det hårt, precis som för alla som bor på landsbygden. Elpolitiken i Sverige måste vara helt felaktig, då vi borde vara självförsörjande. Istället skyller man på ryska gasledningar och andra strukturella tokigheter i Europa. Det enda som står klart är att de svenska elbolagen inte kommer att känna av nuvarande situation då det enbart är vi kunder som blir drabbade. Skulle man sätta ett tak på hur mycket elbolagen får höja priserna för oss konsumenter, skulle förmodligen politikerna få lite eld i baken.

Jag hoppas ändå att 2022 blir ett positivt år. Politiskt står vi inför ett val som säkert för något positivt med sig. Ut med det gamla och in med något nytt, brukar man ju säga, och det ska bli intressant att se vad detta leder till. Framför allt i Nora kommer mycket att hända, tror jag. Folk vill veta vad de röstar på och i Nora har ju inte detta varit något självklart på många år. En röst på sossarna kan vara detsamma som en röst på moderaterna – och tvärtom. Besvikna väljare kan bara titta på och bevittna hur ingenting händer. Jag hoppas alla partier i samtliga fyra kommuner redogör i förväg vilka man är beredda att samarbeta med.

Jag hoppas också på en rolig sportvår. LIF Lindesberg inleder året som jumbo i Allsvenskan och behöver göra en enastående vår för att inte spela i division 1 nästa säsong. Årets första match går borta mot bottenkollegan Anderstorp nästa söndag och den måstematchen blir den första i en lång rad av matcher som LIF måste vinna.

Lindesberg Volley har samma läge i Elitserien i volleyboll, och jag hoppas förstås på någon form av under. Kanske väljer man att inte degradera något lag den här säsongen, men för Lindesberg betyder det nog mer än så. Hur länge ska en liten förening orka slåss om få spelare när såväl publik som resultat uteblir?

Lindlöven klarar sig däremot kvar i Hockeyettan, inget snack om saken. Man tog sig inte till Allettan, men lite nya lag som motståndare kanske kan få publiken att komma till ett delvis nyrustat Lindehov? Problemet med Lindlöven är att man lever ett liv i ett skymningsland där varje lag måste skapa ett intresse, något man inte riktigt orkar med just nu. Dock hemmahelg i morgon och på söndag med gästande lag från norr – Vännäs och Tegs SK.

Vad jag i övrigt hoppas av 2022 är lite oklart. Viktkurvan såg okej fram till julveckan, men priset för julskinka, nyårsgott och trettondagsmaten har varit något kilo för högt. Det där med att börja ett nytt liv den 1 januari är inget för mig, men det får väl ett hälsotänk när nästa vecka tar sin början. Avslutar helgätandet med kebab och pommes ikväll och pulled pork i morgon, bara för att ha lite att ta av.

Ät något gott ni också ikväll och låt det nya året börja på måndag!

1 Comment

  1. ”Skyll inte på julmaten, du var fet redan i augusti!”

    Gammalt djungelordspråk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.