Källberg om förnedring och succé

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är sent ute med sin krönika denna vecka. Ett handbollsfiasko och en tänkbar handbollssuccé avhandlas, precis som ett snabbt svar från kommunalråden i Lindesberg på ett öppet brev. Läs Källbergs krönika här.

Som om han hade klämt i sig en tub wasabi

Äntligen fredag, även om fredagen i sig blev en hektisk sådan. Jag hann inte ens titta på eftermiddagens skidskytte i tv och följaktligen kommer det här att bli en kort fredagskrönika.

Jag var på handboll igår kväll och fick bevittna en förnedring utan dess like. LIF Lindesberg borde ha betalat tillbaka halva entréavgiften när publiken gick hem, så illa var det. Förnedringen igår visar också tydligt att LIF inte har att göra i toppen av tabellen, där har man att göra om man har två spelare på varje position som konkurrerar på riktigt om en plats. Med två, tre spelare borta visade man att man som bäst är ett mittenlag i Allsvenskan. Synd, tycker jag, som i 20 år, med några undantag, undrat varför just LIF Lindesberg måste vara Sveriges snålaste handbollsförening.

Nå, det är som det är och det är bara att hoppas att storförlusten mot Hallby inte skrämde bort publiken. Jag studerade klubbchefen Ricky Nordahl i någon timeout och trots att Ricky är en positiv människa, såg han ut som om han precis hade klämt i sig en tub wasabi.

LIF Lindesberg har ändå trevliga idéer och arrangemang. Lite vid sidan av det som händer i allsvenskan kommer en riktigt skön match att äga rum när division 4-laget ska slå världsrekord, eller åtminstone svenskt rekord, för antalet åskådare på en handbollsmatch i fyran. Ett identiskt arrangemang som de allsvenska matcherna, men kanske inte fullt lika snabbt spel och med en och annan ölmage bland spelarna. Om en vecka kan man alltså planera in sitt fredagsmys i mitt andra hem – Lindesberg Arena.

Politiskt har det varit lite debatt om Lindesbergs Stjärnor, ni vet. Jag publicerade ett debattinlägg under förmiddagen, undertecknat av ledarna för stjärnorna, och fick ett svar bara ett par timmar senare från kommunalråden Irja Gustavsson och Linda Svahn. Sånt gillar jag. Irja och Linda tycks ha förstått att den politiska debatten inte bara förs i de politiska sammanträdesrummen. Det här har jag tjatat på politiker om i många år, men fortfarande finns de politiker som tror att de kan omvända kommunfullmäktige genom ett bra anförande. Glöm det.

Fem i halv fem och dags att avsluta den här krönikan. Kvällen kommer att bjuda på lite mat och lite vin och allt vad en fredag ska innehålla. Menyn för kvällen blir enkel, men god – gamla hederliga Wallenbergare med de klassiska tillbehören, men en del energi går även åt till att förbereda lördagens middag. Hustrun och jag har helt snöat in på sushi och i morgon ska vi skapa Yakinoki California Rolls, och biffköttet som ska användas måste marinera ett dygn innan tillagning.

Gör något mysigt, ni också, denna fredagskväll!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.