Källberg om förr och nu

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg ser in i det nya året 2018 och har en hel del förhoppningar. Tanken är att Källberg ska tappa vikt, ganska mycket, och livet kommer säkert att cirkulera kring detta. Läs Källbergs krönika här.

Klockan ska vridas tillbaka

Vi är bara några dagar in på det purfärska året 2018 och dags att ta det nya året på allvar. Vi är inne i det nya året och såväl valår, sportår som personligt år finns i agendan. Förmodligen en hel del annat också.

Vem kunde ha anat att man skulle vara med och skriva 2018 i almanackan? Inte jag, åtminstone. När jag var yngre trodde jag att jag skulle vara en gravsten vid 50, men här sitter jag nu och skriver en första krönika på mitt år nummer 60! Helt osannolikt. Man får ta det med mycket ödmjukhet och en stor nypa salt.

När man var ung levde man för stunden, dagen, veckan… inte några längre perspektiv. Ändå tyckte man då att man var en realist. Som vi levde på den tiden är det ett unikum att jag sitter här och nu, 2018, och ser tillbaka och till och med ser framåt (!).

Att titta in i framtiden är ändå ganska kul. De flesta styrande politiker är i min egen ålder och vem hade kunnat ana att klasskompisen Solveig Oscarsson nu skulle vara Noras högsta höns idag? Inte jag i alla fall. Men livet har sina vändningar och Solveig hittade väl politiken som sin identitet något senare, precis som jag hittade journalistiken, vad vet jag.

Nå, i förra veckans krönika lovade jag ett ”nytt liv 2018” och såklart ska det efterlevas. Med åren har stillasittandet blivit en välutvecklad livsstil och mat och dryck tar betydligt större plats än motion och välbefinnande på ett annat sätt. Nu ska alltså klockan vridas tillbaka, precis som kilona, och när Beach 2018 står för dörren ska något rejält ha hänt med Källberg – och kanske med er som läser detta och vill följa med på resan.

Hur svårt kan det vara? Jag kollade in soldoktorn Mikael Sandström i veckan och han var tydlig. Ät mindre och motionera mer, var hans förslag, och Sandström har förstås rätt. Bara så jävla svårt att följa, dag efter dag. Erkänner att jag sitter här framför datorn och har ätit som en liten katt under dagen, men hällde upp en whisky när jag skulle skriva dessa rader. Därmed var väl denna dag spolierad?

Önskar att jag hade Mikael Sandström som stöd, men det har jag inte. Jag får klara Beach 2018 på egen hand och ska fan lyckas ändå. Hustrun och jag ska åka till solen senare i vinter och då ska jag åtminstone vara på rätt sida om tresiffrigt.

Ni som kämpar på med vikten, hör av er via telefon, sms eller mejl. Jag röjer er inte om ni inte vill, men ni får gärna följa med på resan utan fredagsmys och allt som hör dit.

Hur går det nu för våra sportlag? Lindlöven har fått en bedrövlig start på Allettan i ishockey och behöver snarast en trepoängare. LIF Lindesberg har kunnat vila in fortsättningen av Allsvenskan, men har flera steg att ta innan man är ett topplag i Allsvenskan. Lindesberg Volley har, i landets enklaste högstaserie, grejat att ta sig till PlayOff (de fyra bästa), men är fortfarande en stjärna (Denise Belcher) från att kunna utmana om en finalplats. Nitro Nora BS i bandyallsvenskan. Tja, just nu på en farlig kvalplats och ett riktigt utsatt läge. Kanske grejar man det, men den stora frågan är väl vilket lag man kan ställa på is nästa säsong. Men kanske kul så länge det varade, jag har åtminstone fått se bra bandy.

Nöjer mig med det idag. Roligare än så här blir det inte. Några kilon har det blivit sedan invägningen på nyårsaftonen, och resan går vidare. Jag hoppas att nästa veckas rapport ska bli riktigt positiv.

Nu unnar vi oss ett litet fredagsmys, eller hur. För min del blir det ett par knäckesmörgåsar med något gott på och ett glas mellanmjölk till. I morgon lördag har hustrun och jag gäster och det nyttiga livet får göra ett kort uppehåll.

Ha en underbar fredag ute i Bergslagen.

Posted by on 5 januari, 2018. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 kommentarer till Källberg om förr och nu

 1. Wohlgart Andersson

  7 januari, 2018 at 16:42

  Men hur kan du tycka dagen blir spolierad av att du tar en whisky? Det är då den verkligen kan bli någonting, har du helt bommat det?

  Jag har som mål att komma ner på 105 kg hur det nu ska gå. Motionera går inte, då får jag ont i knäna, simma skulle möjligen hjälpa, men det blir inte mycket av det heller. 11 kg försvinner inte så lätt

 2. Karl Uno Karlsson

  6 januari, 2018 at 10:30

  Är det inte bättre att du siktar mot Office 2020, för misstänker att du spenderar mycket mer tid bakom datorn, än på någon Beach. Och det är väl för din egen skull, och inte vad andra tycker och tänker.

  Målsättningen är nog viktigare än alla dr solbränna…

 3. S Johansson

  6 januari, 2018 at 07:03

  Det står folk och stampar i farstun.

  Enl en insändare är det i högsta grad lönsamt för Nora att se till att få fungerande vattengympa.
  behovet av dyra vårdplatser minskar.

  Satsar man dessutom på sopsaltning och perfekt snöröjning, samt korpen så blir det ”öken” för vårdföretagen. Inga benbrott.

  Då kan man ta pengarna och se till att nödvändig medicin finns tillgänglig, så att folk klarar sig utan vårdbehov. Exempelvis Levaxin.

  Eftersom jakten på röster är igång, är det väl bara kommunalt fotarbete som faattas.

 4. Tomas Källberg

  5 januari, 2018 at 18:38

  Spinningen är några kilo bort fortfarande, men kommer så snart jag kan. Major Funck är en tuff jävel och jag vill ju hänga med er andra.

 5. Ulf Ryden

  5 januari, 2018 at 17:54

  Bra initiativ Tomas vi är många som behöver göra samma sak.
  Nu får man hoppas att se dig på spinningen inom kort!
  Vi kämpar vidare!
  Hälsningar Uffe R

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.