Källberg om frågor som inte glöms bort

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg fokuserar den här veckan på frågor som inte kommer att vara bortglömda till nästa val. Borttagandet av en akutmottagning i Lindesberg är en sådan fråga. Läs Källbergs krönika här.

Väljarna glömmer inte detta

Dags att summera ytterligare en vecka. Vintern lyser med sin frånvaro och åtminstone jag längtar till ljus, sol och värme. Men, men… det är bara att bita ihop och gilla läget. Frågar mig om det någonsin hänt i mitten av januari att jag inte skottat snö – sedan förra vintern?

Jag berömde LIF Lindesberg och Lindlöven i förra veckans krönika och måste fortsätta på den positiva linjen. LIF Lindesberg har inte spelat under veckan, men åker till Alstermo i morgon lördag. Lindlöven har däremot hunnit med en tripp till Östersund och dessutom tagit emot serieledande Hudiksvall hemma i Lindehov. Seger uppe i Östersund är stort och man föll hemma mot Hudik, men man föll verkligen med flaggan upphissad. Exakt vad som hänt med Lindlöven tror jag ingen vet, men det blir något mentalt när truppen/gruppen fungerar ihop och alla drar åt samma håll. Man har hittat ett momentum som definitivt gjort Lindlöven till ett riktigt bra hockeylag. Jag håller tummarna för att den känsla man känner finns i laget håller i sig ett par månader ytterligare – då kan det bli en rolig vår.

Politiken börjar sakta vakna upp efter juluppehållet. Inga stora saker än, men det kommer att bli en intressant vår när pengar ska sparas och strukturer ska ändras om. Ryktet säger att besluten om akutsjukvården på Lindesbergs lasarett står fast och ska börja gälla under våren. Ett politiskt självmord, om någon frågar mig. Det är faktiskt bara ett och ett halvt år till nästa valrörelse och är det något som väljarna inte glömmer så är det detta. Jag är fortfarande lika förvånad över att den lokala oppositionen inte skriker högt om detta, men i flera fall sitter man ju på flera stolar och försöker gömma sig för att inte riskera att säga fel.

Jag publicerade en debattartikel i veckan som Nitro Noras BS kassör C-G Svensson hade skrivit. Han beskrev den situation som NNBS befinner sig i efter det att politikerna sagt nej till att hjälpa till och frågan blir förstås om de styrande i Nora vill gå till val nästa gång med affischtexten ”Vi lade ner Nitro Nora BS”?

På den privata fronten är det ett slit. Svett på gymmet och en tvättstuga under rust. Dit går all ledig tid i dessa dagar. Hur roligt är det att tapetsera om en våd har en elcentral en bit från taket, ett eluttag mitt på väggen och ett element efter golvet? Inte roligt, enligt mig. Men, men… det går framåt på alla fronter och till kvällen ska ätas en skapligt nyttig Caesarsallad med ett gott italienskt vin. I morgon är en ny dag.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

1 Comment

 1. Kan vara ett smart drag, att lägga ned akutsjukvården i Lindesberg!

  Äldre har trots allt en sorts framförhållning, för behandling. Dom som saknar det
  är ”dräggen” som behöver akutvård för div kniv skottskador misshandel, knarkande.

  En extratransport till specialakut som har bevakning av väktare, avväpnar dom och håller dom åtskilda från normala sjuka människor låter inte helt fel.

  Sen var det här med betalningen ! Hur betalar ”dräggen” för läkarbesök ?
  Skulle tro att svaret är ”nada”.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.