Källberg om fredagsmys på Lindehov

BLOGG/KRÖNIKA. För fredagskrönikören Tomas Källberg handlar fredagen mest om ishockey. Playoff-match i Lindehov ikväll står för dörren. Bara några få politiska tankar i veckans krönika. Läs Källbergs krönika här.

Den här fredagen handlar om ishockey

Ännu en underbar vinterfredag utanför fönstret. Jag undrar om det över huvud taget blir någon snöskottning i vinter? Det ser verkligen inte så ut. Gräset börjar bli grönt och fortsätter det så här är det väl dags att ta fram grillen om ett par veckor.

Just den här fredagen handlar det mesta om ishockey. Lindlöven spelar playoff hemma mot Visby/Roma och det låter som om alla ska till Lindehov ikväll. Självklart även jag. Lindlöven måste vinna, både ikväll och i morgon om det ska finnas en säsong även nästa vecka. Jag tror Löven grejar det, även om man aldrig får underskatta en tuff motståndare som Visby/Roma. Det vore otroligt roligt om de här båda hemmamatcherna kunde bli en riktig hockeyfest, men det är ju liksom upp till oss som gillar sport att faktiskt vara på plats när det händer. Alltså ses vi på Lindehov ikväll!

I Lindesberg verkar alla överens om att två broar ska bli en. Ingen vill väl ha samma debatt som den för 25 år sedan och visst räcker det med en bro. Att man i samma politiska förslag tycker att det inte ska byggas något bad på Loppholmarna kommer nog inte att engagera på samma sätt som det skulle ha gjort förr. Samtidigt som skolan har sina problem och äldreomsorgen behöver resurser ska vi förstås inte bygga en sandlåda för några få turister. Visst ska man satsa på attraktivitet, men Lindesberg har så få turister att det vore billigare att ge dessa en fribiljett till Energikällan.

Jag har också sett att det har kommit in några negativa kommentarer om kommunala bolaget Linde Energis ”gåva” av en rondellutsmyckning till Lindesbergs kommun. Att kommunen liksom ger till sig själv när det skulle sticka i ögonen om man tog det från något konto som hör till kärnverksamheten. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här, men kanske vore det bättre om kommuninvånarna ställde upp med en tia per år till sånt här och engagerade varandra om vad vi vill ha? Hur som helst behöver rondellen vid Circle K göras något åt och Greger Nilssons planer är definitivt bra mycket snyggare än dockskåpet Masugnen som stått där tidigare.

Ikväll blir det alltså fredagsmys på Lindehov. Hade jag varit civilist ikväll hade jag antagligen promenerat till Lindehov redan vid 17.30-tiden, tagit en öl och diskuterat hockey med expertgubbarna på Bortastå både före och under matchen. Men så blir det inte. Jag kommer, som vanligt att placera mig mitt emellan Lindlövens och Visby/Romas bås och riskera livet för att få några skapliga bilder.

Önskar alla en trevlig kväll – i Lindehov!

2 Comments

 1. Konstigt att det kommunala bolaget engagerar sig i trafikfenomen.

  Men avgjort positivt att man sätter stopp, för ”hopp över liten rondell” visserligen
  en dyr grej men verkar effektiv. Här har en konsulterande ”designer” dragit in
  lite på bankboken.

  Såg i fiskdisken att det finns Kungskrabba, så nu väntar invigningsfesten av den
  geniala skapelsen, med Samhällsbyggnads gourmeter med vänner (599:-kg)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.