Källberg om galor och stora projekt

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg fuskar och börjar skrivandet av fredagskrönikan redan på torsdagen. En golftävling på fredagen kom emellan. Krönikan innehåller ändå en hel del intressanta saker. Läs krönikan här.

Tiramisu eller något annat kladdigt

Fuskar och börjar skriva den här krönikan redan sent på torsdagskvällen. Är nämligen osäker på om det kommer att finnas tid under fredagseftermiddagen. Men förmodligen skulle krönikan innehålla samma ingredienser.

I onsdags var jag, som vanligt, inbjuden till Lindeskolan Idrottscollege årliga IDC-gala. Finklädda ungdomar och lärare, normala overallbärare, hade sin festkväll och prisade varandra på ett egentligen osvensk sätt. Helt rätt, tycker jag. De här tillställningarna är så bra att jag skulle vilja stanna kvar hela kvällen, men Bergslagens Sparbanks vd Cecilia Jeffner ryckte mig i kavajärmen och sade ”Tomas, jag tror att ungdomarna föredrar att du och jag och några till avviker efter middagen”. Och visst har hon rätt. Jag kan drömma mig in i Mikael Martinssons Idrottscollege och tycka att det är en drömvärld, men tonåringar är ju tonåringar och ska förstås slippa sådana som mig när det blir dans och fan vet…

I tisdags var det kommunfullmäktiges sammanträde i Lindesberg och jag var på plats. Ett underligt sammanträde där den före detta politikern Mats Lagerman ställde en rad obekväma frågor om det nedtonade projektet om Vätternvatten i Lindesberg (och Nora). Det visade sig, sade centerpartisten Jonas Kleber, att ett slutgiltigt beslut i frågan om att vara med i Projektet ska tas i kommunfullmäktige i september.

En cynisk journalist, som undertecknad, funderar såklart på varför man inte torgfört den här stora frågan, och en personlig gissning är att majoriteten i Lindesberg inte är helt enig.

Klart är att Lindesberg, via Ryaåsen, har ett i stort sett outtömligt vatten av bästa kvalitet. Vad som saknas är ett reservvatten.

Okej, Lindesberg (och Nora) behöver reservvatten i framtiden. Problem att lösa. Sjöar och vattendrag finns i båda kommunerna och dessa vatten borde gå att rena (Vätternvatten sägs ju ha en kvalitet som inte når upp till Ryavattnets kvalitet).

Vad en journalist som jag funderar på är förstås alternativen. Jag fattar såklart att ett lasarett måste ha ett reservvatten, men vad kostar det att fixa ett ytreservvatten i Lindesbergs kommun eller kanske borra efter ett reservvatten – i förhållande till miljonerna det kostar att ta Vätternvatten till de här två kommunerna?

Slut på allvarliga saker för idag. Fredagen är nämligen vikt till en golftävling. Lindlöven ordnar idag en Texas Scramble för sponsorer och samarbetspartners och såklart ställer jag upp. Golf när den är som bäst. Alla som är med kan skriva under på att de älskar golf, men fördelen med Texas Scramble är att även om man råkar ha en skitdag som golfspelare, kan man bli en vinnare! Vi får se hur det går.

Inget vanligt fredagsmys alltså. Hustrun och jag ses på lördagskvällen och då får vi väl ta igen det vi missar idag. Grillat blir det, det har vi kommit överens om, och jag hoppas efterrätten blir minst lika bra som vanligt. Tiramisu eller något annat kladdigt blir det. Hoppas på det senare…

Ha en trevlig fredagskväll och njut av den svenska sommaren…

Posted by on 19 maj, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg om galor och stora projekt

  1. BL

    19 maj, 2017 at 20:25

    Har inte Lindesbergs lasarett kvar brunnen som är borrad inom lasarettsområdet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.