Källberg om en ganska lugn vecka

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en ganska lugn vecka tack vare Valborg och 1 maj. Men som vanligt finns det några saker som sticker ut. Läs Källbergs krönika här.

Jag låg i ett köksskåp och bökade

Jag trodde att våren hade besegrat vintern för flera veckor sedan, men fredagens uppvaknande innebar en akut depression. Snö. Det kändes i luften redan igår och jag bar in några av frugans nyplanterade blommor, för säkerhets skull. Ändå blir det en chock när man ser den nysådda gräsmattan snöbelagd.

Den gångna veckan började med Caprice 2019 och även om jag är på plats för att jobba, måste jag medge att det är ett riktigt roligt evenemang. Den här gången var förväntningarna högre än någonsin, då Carola var gästartist. Man hörde redan innan konserten startat att alla pratade om Carola. Och på vägen ut pratade alla om Bruno Mitsogiannis, som bjöd på sig själv och visade vilken stor artist han är. Kul att Manskören Harmoni lyckas hitta den typen av överraskningar.

Veckan i övrigt har varit ganska lugn, med Valborg och 1 maj som stressdämpare. Jag hade tänkt att åka till Ramsberg för Valborgsfirande, men ett stopp i ett avlopp gjorde att jag fick ställa in allt vad våreldar hette. Jag låg under ett köksskåp och bökade och det närmaste ett fyrverkeri jag kom var väl när proppen till slut släppte.

1 maj var lite intressant, faktiskt. Inte så att hela Lindesberg var på plats direkt, men för en gångs skull märkte man att partiledningen inte har ett så stadigt grepp om medlemmarna som man brukar tänka. Huvudtalare var LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson, och han sade vad han tyckte om januariavtalet. Bland åhörarna i Lindesberg var applåderna äkta och flera sossar tyckte det var bra att gå emot partilinjen.

När den här krönikan publiceras är jag i Nora på ett par jobb, men lite senare ikväll hoppas jag hinna gå på säsongens första fotbollsmatch. Jag missade Nora BK:s hemmapremiär i lördags på grund av Capricen, men planerar att se IFK Lindesbergs hemmapremiär mot Vretstorps IF i Fritidsbyn ikväll. Nora BK:s division 2-lag från förra säsongen har spridits för vinden, och några av spelarna har nu IFK Lindesberg som klubb.

Det är visserligen fredagskväll, men speciellt grillsugen är jag inte. Frugan är på resande fot och jag funderar på isterband och stuvad potatis efter fotbollen. Jag tror det passar utmärkt när man kommer hem lite småfrusen senare ikväll. Roligare än så blir det nog inte, är jag rädd.

Ha en trevlig fredagskväll på er ute i Bergslagen!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.