Källberg om grillförbud och akutvård

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg inför privat grillningsförbud i trädgården och övergår till den gamla fredagsmysaren räkor och vitt vin. Lite lasarett blir det också i frågan om sjukhuset i Lindesberg är ett akutsjukhus eller inte. Läs Källbergs krönika här.

Räkor och vitt vin fungerar alltid

Ytterligare en vecka till handlingarna och värmen håller i sig. Jag tror aldrig jag upplevt något liknande. De enda dagarna med halvtaskigt väder i sommar var väl kring midsommar och just den veckan tillbringades utomlands – med samma sol och värme som vi upplevt sedan dess. Men just idag slås väl alla rekord?

Eldningsförbud råder självklart i hela landet och sedan i onsdags avråder Länsstyrelsen till och med från att grilla i den egna trädgården. Ett lyxproblem för semesterlediga svenskar såklart, men som vi måste ta på allvar. Själv har jag en grillplats på stenplattor, men jag kommer nu att avstå grillande till dess det kommit lite regn.

Politiskt har det väl knappast varit någon speciellt aktiv vecka. Roligt att många mindre partier försöker skapa utrymme genom att skriva debattartiklar. Det där avtalet som någon tecknat i Nora tycks skapa en hel del frågetecken och ilska, men jag har fortfarande inte fått veta vilka som visste innan avtalet undertecknades. Är det verkligen inte någon politiker som vill upplysa 24i-läsarna om detta?

När jag är ute bland folk i våra kommuner är det dock Lindesbergs lasarett som diskuteras. Frågan om huruvida lasarettet är ett akutsjukhus eller inte lever vidare och speciellt mycket lugnare blir ju inte vi väljare av att regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn visst anser att Lindesbergs lasarett är ett riktigt akutsjukhus. Jag frågar mig vad det är för akutvård att skjutsas i ambulans om jag skulle råka köra omkull på cykeln och bryta benet? I min värld handlar det här om en omorganisation som blivit en politisk principfråga, lika dum som löntagarfonder eller något annat. Den nya organisationen är sjösatt och att erkänna att den inte fungerar vore att visa svaghet. Tror dom. Jag tror tvärtom. Region Örebro län behöver inte fysiskt styras enbart från Örebro, inte med dagens digitala mötestekniker. Gör om och gör rätt är ett vanligt uttryck som passar utmärkt i det här fallet. Om fallet också skulle innebära några politikers fall så må det var hänt.

Längre än så blir inte dagens krönika. Jag måste nu fundera ut alternativ till grillat. Ikväll är det lugnt då hustrun jobbar, men i morgon måste något hittas på. Jag vägrar leka grillare i köket, med rökspån och brännare. Antingen grillar man på kol eller briketter, eller så ger man sjutton i att grilla. Lösning i morgon blir förmodligen räkor och ett glas vitt vin och lite goda tillbehör. Räkor, precis grillat, fungerar ju alltid.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

2 Comments

 1. Visst är det ”skoj” i Nora !

  Det bolag, som Oskarsson, skrivit kontrakt med,
  Jovala KB, tycks inte gå att få fram uppgifter om.

  Så med tanke på att det är i slutet på veckan, så
  får jag sälla mig till ”kontraktörerna”.
  ”Det skall vara gött att leva”.

 2. Varför inte göra en journalistisk gärning och ringa Solveig Oscarsson för att fråga om hyresavtalet?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.