Källberg om hur vissa väcker känslor

BLOGG. Fredags- och midsommarkrönikören Tomas Källberg befinner sig idag utomlands, men försöker, i någon form, sammanfatta de känslor som väcks när Peter ”Palmen” Palmqvist gör en blixtcomeback som coach i Nora BK. Läs Källbergs krönika här.

Det blir nog ingen sill i år

Fredag, midsommarafton och jag måste erkänna att jag har det ganska bra. Den här krönikan skrivs nämligen på en hotellbalkong i Alanya alldeles intill Medelhavet. Midsommar har firats utomlands under flera år, mest av en slump, men utan alla måsten. Att det ändå kan bli en sillbit och en nubbe är ju bara en fråga om planering.

Vissa saker är mer kontroversiella än andra. Det kan man konstatera när man läser kommentarerna till artikeln om att Peter ”Palmen” Palmqvist kommer att göra en blixtcomeback som coach i tre matcher med Nora BK. Omgående kommer de elaka kommentarerna – men också de som försöker förklara att belackarna har fel. Kort sagt – så snart Palmen är inblandad så väcks känslor.

Visst, Palmen har trampat en och annan på tårna genom åren. Så är det säkert nu också när Nora BK:s styrelse kände sig tvingad att sparka den förre tränaren och dessutom ringa Palmen och be honom om hjälp. Någon eller några har ju, enkelt konstaterat, gjort ett dåligt jobb med A-laget under våren och får gå slokörade ut ur omklädningsrummet och/eller styrelserummet. Grejen med Peter Palmqvist är helt enkelt att han får de saker gjorda som han vill få gjorda. Ibland har han säkert fått hosta upp egna slantar i diverse sammanhang, men karln kan dessutom tjata hål i spånskiva – utan problem.

Rätt eller fel, men utan eldsjälar skulle vi i Bergslagen inte ha den nivå på sporten som vi faktiskt har. Palmen är eldsjälen i Nora BK, Börje Larsson är eldsjälen som fixade LIF Lindesberg ända upp till Elitserien, Curt-Eric Hermansson i Nitro Nora BS har slagits för klubben i 40 år, Dan Valtersson och Roger Larsson har sett till att Lindesberg Volley varit ett elitserielag under lång tid och Henry Norlund har, som eldsjäl, alltid hjälpt Lindlöven att styra båten åt rätt håll. Det finns många fler exempel, men jag tror alla förstår vad jag menar när jag pratar om eldsjälarnas betydelse.

Jag ska inte skriva en rad om politik i den här Midsommarkrönikan, även om majoriteten i Hällefors slår nya rekord – i dumhet. Men dumheterna kommer säkert att fortsätta, så jag sparar alla beslut till ett senare tillfälle.

Det blir nog ingen sill på bordet denna Midsommarafton, men jag kan fira Midsommar med en asiatisk buffé eller en barbequebuffé eller vad som nu bjuds på Numa Beach denna dag. En molnfri Midsommarafton som nyss toppade med 37 grader i skuggan och 30 i poolen.

Jag önskar alla hemma i Bergslagen en riktigt trevlig Midsommar!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.