Källberg om iskallt väder och iskallt LIF

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tar sig an kyrkoproblematiken i Nora och handbollsproblematiken i Lindesberg. Vem som ska ta över i Nora har Källberg inget svar på, men kanske borde gamle elitspelaren Herman Arenvang ta en större plats i LIF Lindesberg? Läs här.

Kanske dags för Herman – igen?

Ytterligare en kall och snörik vecka – åtminstone kall. Har eldat upp flera kubik i lilla kaminen så här långt, men det gör inget om vedboden blir tom. Det som ligger längst in har några år på nacken och skulle må bra av att bytas ut.

Politiken har haft en lugn vecka. Däremot har kyrkopolitiken avhandlats ganska ordentligt via debattinlägg, insändare och kommentarer. Läser man allt som skrivits under de senaste veckorna känns det som om 95 procent av alla berörda vill se en förändring i toppen av kyrkomakten i Nora Bergslagsförsamling. Själv skrev jag en artikel om Jens-Mikael Larsson, som kände att han borde ställa sig till förfogande igen, men frågan är om det inte är helt nya namn som borde lanseras? Birgitta Borg önskade sig en haveri-kommision och det lät vettigt, tycker jag. Ändå menar nog jag att det är stiftet som borde gå in och visa musklerna. Kyrkan fungerar som ett franchisekoncept där stiftet klarar sig tack vare avgifter från församlingarna, men där församlingarna noga måste följa stiftets idé. McDonalds är också franchise, men att, som i Nora, börja sälja Max-burgare, skulle aldrig accepteras. Franchisekontraktet skulle återtas och en ny franchisetagare skulle sökas – av uppenbara skäl. Så borde stiftet agera i Nora – nu.

Ingen handboll ikväll. Fredagskvällen räddas lite av detta, men man kommer såklart inte undan. LIF Lindesberg spelar i morgon borta mot Kungälv, och att drömma om ett under är väl att gå för långt. Så här års under de senaste tio säsongerna har jag skrivit om LIF Lindesbergs undermåliga försvar, men i år måste jag lägga till ett anfallsspel som inte står att känna igen. LIF brukar göra lika många mål som topplagen, men släppa in lika många mål som bottenlagen. I år har man lyckats förena de dåliga siffrorna. Ett enda lag har gjort färre mål än LIF och fem lag har släppt in fler mål. Kanske dags för Herman Arenvang att göra comeback som coach i LIF Lindesberg? Något måste man göra.

Ikväll ska jag på ishockey och detta faktum ”stör” fredagsmiddagen och tillhörande pokerspel. Om det blir poker innan hockey och mat efter eller något annat har jag ingen aning om, men mat, poker och hockey ska det bli. Veckan har annars bjudit på ganska varierad kost och en härlig fiskgratäng med färsk torsk. Jag bad hustrun köpa ett block torsk och några garneringsräkor på väg hem från ett padelpass, och hustrun gjorde förstås ingen besviken. Hon kom hem med ett kilo färsk fisk och fem kilo (!) räkor från någon fiskbil på Hagaberg som hon hittat. Det kommer att bli lite räkrätter framöver, men vad gör det. Kanongott!

Middagen ikväll kommer att bli en thailändsk biffsallad, något jag misstänker att ni alla provat på, och denna kan serveras oavsett vilket scenario kvällen kommer att bjuda på. Passar bra i februari, då 100000-tals svenskar normalt åker till Thailand och säkert testar denna rätt, och som dessutom är riktigt god. Själv kommer jag att använda en långsamt ugnsstekt rostbiff i tunna skivor, men det går lika bra med ryggbiff, entrecôte eller kanske någon annan styckningsdetalj.

Ät lite thai ni också i helgen. Thailand är stängt och jag misstänker att alla vänliga thailändare mår ganska dåligt just nu, och behöver lite stödjande tankar. Trevlig helg!

3 Comments

  1. Jag har inte varit på Folkets hus-restaurangen än, så jag ska förstås inte ha några åsikter om maten. Någon sade att det var samma människor som drev Lindegården innan Björn Persson tog över. Men vad vet jag, min thailändska biffsallad blev iaf helt okej.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.