Källberg om juluppehåll och julfix

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg lugnar tempot inför jul, men noterar vad som komma skall inom sportens värld efter jul och nyår. Lite julfix blir det också med ett par dagar till julbordet. Läs Källbergs krönika här.

Kanske blir det lite julfix?

Helgerna står för dörren och allt blir lugnt, precis som det ska vara inför jul. Politiken tar julledigt och de flesta sporter tar ett välförtjänt uppehåll. Undantaget är bandyn, som har sin mest hektiska tid under helgerna. För Nitro Noras del väntar dubbelmöte med Örebro SK i Allsvenskan och den 30 december drabbar man samman på Danfo Arena i Nora.

LIF Lindesberg kunde ta jullov med fyra raka segrar och vi kan nog se fram mot en rolig vår. Erik-effekten i LIF blir tydligare för varje match och kan nog komma att bli ännu större under våren. Jag vet inte exakt vad Erik har gjort för att vända den tragiska inledningen på säsongen, men bara det faktum att Erik klassar handboll som en kampsport, och utgår från det i träning och i match, kan göra hela skillnaden. Det är samma unga grabbar vi sett vinna de senaste matcherna, men grabbarna har på kort tid förvandlats till krigare.

Dock förstår jag inte varför man fortfarande väljer att spela en match i Örebro. Nästa hemmamatch, den mot Kungälv den 17 januari, spelas i Idrottshuset i Örebro och nästa match i Lindesberg Arena dröjer ända till den 25 januari. LIF borde jobba stenhårt på att återfå den publik som svikit i arenan det senaste året istället för att välja att ta en extra bortamatch i Örebro. Det var en snygg bjudning till publiken i Örebro när man flyttade hem till den då nybyggda arenan, men allt har sin tid som bekant… och förra året kom 600 åskådare till Idrottshuset när LIF gästade.

Det ska bli oerhört spännande att följa Lindlöven i Allettan. Med start i Västerås den 27 december kommer en väldigt intensiv period att inledas. VIK Västerås i Lindehov två dagar senare kommer att innebära att vändkorsen i entrén kommer att snurra ordentligt och sedan rullar det på. Förra vintern fick vi bekanta oss med Troja/Ljungby och Kristianstad och i vinter kommer Piteå, Östersund och Kalix att återfinnas på menyn. Lindlöven är betydligt bättre och mer rutinerade i år, jämfört med förra säsongen, och med lite flyt kan man nog vara med på den övre halvan.

Nora BK satsade på en egen julklapp i veckan, när man lyckades värva skyttekungen Shpetim Hasani från Degerfors. Hasani kan vara årets värvning i division 2 och att det står 35 år i passet tror jag inte spelar någon roll alls. Helt garanterat kommer publiken på en, framåt våren, nyrenoverad Norvalla att få en ny favorit.

Fredag idag och kanske blir det lite julfix framåt kvällen. Jag får väl ha ett öga på datorn också då GSK spelar en viktig match borta mot Kungsör, men ikväll frestar Jansson mer än ishockeyn. Hustrun har redan tjuvstartat med sillinläggning och köttbullar och på min lott återfinns Jansson och griljeringen av skinkan och en del annat smått och gott.

Eftersom det är den sista krönikan innan jul vill jag passa på att önska er en riktigt God Jul. Passa på att mysa och koppla av och njut av julmaten och snapsen, för om en dryg vecka börjar Beach 2018.

Posted by on 22 december, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 kommentarer till Källberg om juluppehåll och julfix

 1. S Johansson

  25 december, 2017 at 09:30

  Wohlgarth

  Häller med ! Det finns naturligtvis en anledning till att kommunens olika snedsteg och åtgärder visas upp med allt mindre bokstäver, tystas ned, alternativt får man köpa informationen.

  Polisens insynsråds besök i Lindesberg är naturligtvis bara en tillfällighet och inte orsakad av ”putiniseringen”.

  Läs i dag, i morgon kan det vara förbjudet !

 2. Wohlgart Andersson

  23 december, 2017 at 02:12

  Den här veckan var det inte mer än några rader som inte handlade om sport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.