Källberg om levande organismer

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg tittar lite på LIF Lindesbergs och Lindlövens lagbyggen inför nästa säsong. Dessutom trodde Källberg att han slutfört ett litet projekt, som dock tagit formen av en levande organism. Läs Källbergs krönika här.

Projekt blir egentligen aldrig färdiga

En ganska händelsefattig vecka går mot sitt slut. Politikerna laddar väl för det som komma skall och vi får koncentrera oss på fotboll och värvningar i vintersportföreningarna samt gräsbränder.

Värvningarna i LIF Lindesberg och Lindlöven ser dock intressanta ut. Vad gäller Lindlövens nyförvärv kan man bara lita på statistiken, då killarna är så unga att de kommer från att ha spelat J20 någonstans. Men lyckas man utveckla dessa unga talanger till att bli seniorer kommer man säkert att bli slagkraftiga.

LIF Lindesberg värvar lite försiktigare, men alla tycks vara medvetna om att man inte enbart kan plocka upp unga spelare från de egna leden. Tre nyförvärv så här långt och det borde bli ett eller två namn ytterligare.

Jag pratade med förre LIF-spelaren Binai Aziz igår, inför SM-finalen mellan Kristianstad och Malmö, och Binai hade en hel del kloka tankar om hur man borde bygga ett lag. Rutin måste blandas med ungdomlig fart och fläkt om man ska få ut det bästa ur ett lag. Är det enbart lite äldre och rutinerade spelare blir det lätt lite för gubbigt och med enbart unga spelare faller det på orutin och smarthet. Binai talade om den dynamik en blandning kan innebära och det var enkelt att förstå att just nu sitter i ett lag med just den dynamiken.

Under ett par dagar i veckan har jag och hustrun byggt ett trädäck för morgonkaffet. Ett lagom stort projekt som tog två dagar att slutföra – trodde jag. Innan vi satte igång var hustrun glasklar över att det enbart skulle bli ett enkelt trädäck, men samma dag som eländet var färdigskruvat kom det lite synpunkter på att det borde kanske vara en sarg under själva däcket för att dölja plintar och reglar och en stund senare handlade det om att man kanske borde ha ett litet vindskydd runt ena hörnet för att göra fikadäcket lite mysigare. Det är som att alla små projekt blir livs levande organismer som egentligen aldrig blir färdiga. Så jag gissar att sågen och skruvdragaren kommer att få jobba vidare, åtminstone över den här sommaren.

Ikväll blir det nio hål golf och därefter tänder vi grillen för en enkel köttbit och en fräsch sallad och kanske en öl eller ett glas vin. Tyvärr blev utsikten från verandan aningen förstörd idag, då vi fick vår årliga leverans av hemved. Kapad och kluven, men eländet springer nog inte in i vedboden av sig själv. Det blir en tugga mat, en smutt vin och ett dåligt samvete ända till dess veden är på plats i boden.

Ha en trevlig fredagskväll!

1 Comment

 1. Aktare !

  Skruvdragare och bräder är bara förspelet.

  Sen blir det lite studier av ”Strömsö” och marsch iväg till plantskolan.
  Plantor är ett dyrt kapitel och därför måste det till en del frösådd, tomatplantor kostar ju en 50 lapp, st. Färskpotatis till pingst, fixar man i hink.

  Nu ligger ju Sverige risigt till när det gäller egna matförsörjningen, så det blir att knega på i folkhemmet.

  Men som alltid finns det politiska lösningar. ”Alternativ gödsling” enl miljöpartiet.
  Dvs vanlig skit från lagårdar och lite ärtor, som ersättning för ”blå korn”, löser alla problem om transporterna kroknar.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.