Källberg om LIF, Löven och Arnold

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg lider med LIF Lindesberg och hyllar Lindlöven i dagens krönika med hyllar också den robotdammsugare som flyttat in. Läs Källbergs krönika här.

Är Bengtsson rädd för vanliga väljare?

En ganska dramatisk vecka egentligen där kommunfullmäktiges ordförande Arnold Bengtsson skapade ilska när han hotade en fredlig protestgrupp med att tillkalla polis. Jag undrar om inte Bengtsson är lite rädd för vanliga väljare och folkets egentliga åsikter?

En mycket dramatisk vecka har det definitivt varit för LIF Lindesberg. Bra takter i helgen mot VästeråsIrsta, men en blekare insats och förlust borta mot Anderstorp i onsdags har skapat ett prekärt läge. Inför vårsäsongen ändrade LIF sin målsättning från att vara ett topplag till att spela och klara ett kval för att få stanna i Allsvenskan, men just nu ser det svårt ut att till och med få kvalspela. LIF Lindesberg har sju matcher kvar att spela, så visst finns fortfarande chansen, men då måste poäng komma även i matcherna mot riktigt tufft motstånd. Kanske är det läge att börja redan i morgon, när LIF åker ner till Karlskrona för nästa match. Egentligen en perfekt match att göra avtryck i. LIF vill och kan spela ett offensivt spel med kontringar och HIF Karlskrona är ett stort och starkt lag, men har inte varit några mästare på att springa. LIF saknar kanske självförtroende och tillräcklig kreativitet, men jag har skrivit det tidigare; LIF Lindesberg har ett bra lag, men behöver hitta ett spel som speglar spelarmaterialet.

Att titta på Lindlöven har däremot blivit riktigt roligt. Laget är riktigt bra och det enda som saknas är ett vassare målskytte. Inget lag i Hockeyettan skulle ha en enkel match mot Lindlöven just nu, och med två bra matcher i helgen ser det riktigt bra ut för återstoden. Örnsköldsvik och Sundsvall gästar nyrustade Lindehov i helgen och det finns alltså två bra möjligheter att se Lindesbergs bästa lag just nu. Såg någonstans att det i morgon lördag dessutom skulle vara mysmatch med öppen pub. Trevligt att Lindlöven gör vad man kan för att få tillbaka publiken efter Covid-tappet.

Dubbla hemmamatcher blir det för övrigt även för Lindesberg Volley. Gislaved och Hylte/Halmstad står för motståndet i Lindesberg Arena.

Hustrun och jag har utökat teamet med en ytterligare spelare i veckan. Vi har skaffat oss en robotdammsugare. Vi pratade om en sådan för ett par år sedan, men då blev det inte av, men nu susar den lille städaren fram och både dammsuger och våttorkar. Och snacka om att den kan städa! Den kommer under överallt och hittar damm som jag inte ens är i närheten av att upptäcka ens om jag ställer mig på knä. Fantastisk, helt enkelt och inte så tokigt att skriva den här krönikan samtidigt som det städas i bakgrunden…

Fredagskvällen bjuder på lax. Lättstekt i panna och klar i ugnen. Några minuter bara så ramlar den isär på tallriken. En god sås, pressad potatis och sallad med gorgonzola ska kröna det hela. Lite roligt med fisk en fredagskväll. Man känner sig som en nyttig idrottsman som laddar inför någon tävling under helgen, trots att man skedar i sig sås med grädde och förhoppningsvis något glas vin till den nyttiga fisken.

Ät lite nyttig fisk ikväll ni också och ha en mysig fredagskväll.

2 Comments

  1. Bengt Larsson det du beskriver är ett allt mer förekommande maktspråk som politiker och andra använder sig av då dom inte kan eller vill svara på en fråga eller ta ansvar för en handling.
    Då använder man sig av det fulaste man kan, man skuldbelägger nån för hot eller trakasserier om frågeställaren upprepar en fråga man inte fått svar på. Då blir den frågan ett hot,hat eller trakasseri och numera kallas det även en ordningsfråga. Har själv sett det ett flertal gånger under senaste tiden då jag ser på mängder av kommunfullmäktigemöten runt om i Sverige. Kan säga att många politiker verkligen inte vet vad demokrati är, det blir extra tydligt när man följer dessa kommuner under en längre tid. Sådana ryggradslösa odemokratiska idioter måste bort och vi måste vara dom som röstar bort dom på valdagen i höst.

  2. Att åberopa Polisen i det som borde vara normalt politiskt- eller tjänstemanna!ansvar är ingen engångsföreteelse hos Lindesbergs kommun.
    I ett oklart ärende med nybyggnad av hus invid enskild väg frånsäger sig SBB från allt ansvar för uppkommen situation och avslutar mailmeningen till mig med att det kan vara ”ett polisiärt ärende” !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.