Källberg om LIF:s trendvändarmatch

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källbergs vecka har varit lugn, med några undantag. Dels LIF Lindesbergs trendvändarmatch mot Kärra och dels mötet mellan medlemmarna i Kommunal och politikerna i socialnämnden. Läs Källbergs krönika här.

Aldrig mer en scoutstämpel

Ännu en fredagskväll närmar sig och efter en svältvecka ska det bli gott med lite riktig mat. Mer om detta lite längre ner.

En ganska lugn vecka parallellt med höstlovet. Lindlöven har haft ett litet välbehövligt uppehåll efter det att halva höstsäsongen är färdigspelad. Ett halvtråkigt sammanträde i kommunstyrelsen i Lindesberg, men ett givande möte i onsdags, då fackförbundet Kommunals medlemmar träffade socialnämndens politiker med Mathz Eriksson i spetsen och ledande tjänstemän inom förvaltningen. Om man vill vara snäll i beskrivningen kan man säga att stämningen var sådär.

Man slås av en del saker när man sitter som åhörare på ett möte som det i onsdags och man undrar vad som egentligen var tanken med mötet. För min del blir jag förvånad över sättet man agerar på från socialförvaltningen och, som vanligt, lite småförbannad över att samtliga politiker tycker likadant. På plats fanns representanter för S, V, C, M, KD och SD – och alla står bakom beslutet att införa 8 timmars natt för undersköterskorna. Inte några avvikande uppfattningar över huvud taget även om sverigedemokraten Jari Mehtäläinen försökte sig på en liten standup under mötet – utan att deltagarna jublade – där han menade att han röstat på Heltidsresan, inget annat.

Nämndordföranden, med dansbandsstavningen Mathz Eriksson, sade flera gånger att man från nämndens sida var tvungen att fatta ett beslut för att processen skulle kunna starta och socialförvaltningen skulle kunna börja arbeta med processen, men riktigt så är det ju inte. Politikerna i nämnden kunde gjort på flera helt andra sätt och hur svårt är det att besluta att förvaltningsfolket ska utreda bemanning och scheman INNAN man fattar ett beslut om att införa 8 timmars natt?

Ni som var och tittade på när LIF Lindesberg tog sig an Kärra i söndags måste ha fått ungefär samma känsla som jag. Matchen var nämligen en riktig trendvändare och kan förändra hela säsongen i positiv riktning. In kom Kalle Zetterlund och visade alla att LIF Lindesbergs spelare kan vara lika tuffa och grisiga som alla andra i Allsvenskan. Jag hoppas att Kalles karaktärsmatch gör att jag aldrig mer behöver skriva att de brandgula uppför sig som ett gäng scouter.

För den personliga delen går min hälsoresa vidare. Det går inte snabbt, men det går åt rätt håll hela tiden. I början av veckan köpte jag ett gymkort på Lindegym och sedan dess har jag ”gått på bandet” varje dag. En ny värld för mig, men att gå några kilometer på ett band kan bara innebära något positivt. Det är dock inte så enkelt som man kan tro. Det finns en instrumentpanel på bandet som måste ställas in och när man väl fått fart på bandet måste man hitta rätt rytm. Inte helt enkelt och jag har varit nära att åka av bandet några gånger när jag hamnat i någon slags passgång. En av dagarna lyckades jag också tappa vattenflaskan på bandet och hela bandet blev halt som den värsta isgatan. Men vem har sagt att det ska vara enkelt?

Som belöning blir det ikväll helstekt biff med rödvinssås, jordärtskocksgratäng och rostade palsternackor. Och förmodligen ett glas Italien…

Ha en skön fredagskväll ute i Bergslagen!

4 Comments

  1. Klockrent skrivet Thomas ja du S Johansson det känns som vi plockas med hur som helst men visst har vi anställningsavtal i Lindesbergs kommun men dom kör bara över en inom vården aldrignån arbetsro har jobbat i 20 år o hela tiden drar dom ner på folk o ändrar schema till det sämre o lönen ska vi inte tala om

  2. Vi har anställningsavtal inom kommunens socialförvaltning och kan tydligen flyttas runt som spelpjäser på diverse olika arbetsplatser. Jag undrar vad anhöriga till dom äldre och sjuka tycker om att deras anhöriga kommer få en vård som blir sämre utifrån aspekten individanpassad vård och omsorg, och vad gäller aspekten att slippa få en stor mängd främmande människor som ska hjälpa dem!!

  3. Så bra skrivet och uppfattat om mötet i onsdags med Matzhs och gänget, vart kommer detta sluta.

  4. Förlåt en korkad läsare.

    Dom här människorna, som har någon sorts kommunal anställning.

    Har dom inte någons sorts anställningsavtal på ett papper eller flyter dom bara omkring och kan petas i lite hur som helst ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.