Källberg om LindeDagen, derbyn och Asien

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker golfa dagligen, men avstår när vädret är vidrigt. Istället blir det LindeDagen, fotbollsderby och fredagsmat som avhandlas. Läs krönikan här.

Kanske kommer den tiden tillbaka?

Fredag efter en solig vecka blev en regnig tillställning. Fredagen blir därför både golffri och grillningsfri. Vet inte om det är bra eller dåligt, men ser åtminstone att gräsmatta och växter i trädgården gillar dagens ljumma regn.

I veckan var det LindeDagen 2022 och jag tror att merparten av Lindesbergs befolkning var på plats. Jättekul att Rotary lyckats ordna evenemanget efter två års Corona-uppehåll. Man skulle kanske behöva integrera utställarna mer med besökarna för att få till en riktigt bra symbios, men just i år tror jag de flesta är glada att det blev en LindeDagen i år. De som lockade mest under min promenad från arenan till utställarslut långt söderut på strandpromenaden var politikerna. Moderaten Lillemor Bodman bjöd på vatten i flaska, centerpartisten Mathz (visst är det dansbandsstavning) Eriksson bjöd på oreganofrön som skulle vara skördbara den 11 september och sossechefen Bengt Storbacka bjöd på vallöften.

Min torsdag bjöd på årets första fotbollsderby. Frövi IK körde över IFK Lindesberg i fotbollsfemman med 5-0 och jag tror att Frövi just nu skulle besegra Nora BK i fyran. Frövis problem är att man spelar många av sina hemmamatcher under våren och under hösten har man mestadels bortamatcher. Annars skulle biljetten till division 4 ligga klar redan nu. Frövi IK är en bra förening, med en bra organisation och bra människor och laget förtjänar en plats i fyran. Kanske är det bara jag och FIK-allt-i-allon Lasse Frejd som kommer ihåg storåren i trean för 15-20 år sedan, men vilken tid det var. Jag åkte, för dåvarande Bergslagsposten, på Frövis bortamatcher och minns tuffa kamper mot bland andra Köping. Kanske kommer den tiden tillbaka.

Jag måste såklart också gratulera Benny Gill till den sammanlagda segern i Glasstouren 2022. En golftävling över fyra banor där Gill i år stod som överlägsen vinnare. Jag hade tippat Jim Ahlström eller Kurt Ahlbin, men mina tips är inget värda. Ingen blir sist i Glasstouren, men kanske vill Peder Halvardsson och Kurt Ahlbin gå en runda på Lindesbergs GK i början på nästa vecka?

Inte en fredagskväll som brukligt ikväll. Frugan är på resande fot i ett grannland nära oss och jag måste äta själv. Det blir inte grillat och inte italienskt ikväll, men istället blir det Asien på tallriken. Å det ena blir det en kambodjansk wok och å det andra blir en bang bang chicken, alltså typ en asiastisk buffé. Jag äter solo, men sparar lite rester till dess frugan kommer hem på söndag.

Att laga asiatiskt är ofta enkelt. Testa att göra detsamma ikväll och alla vid bordet kommer att bli nöjda.

Ha en riktigt bra fredagskväll!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.