Källberg om Löven och Stripa

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har inte varit i Bergslagen under veckan och har endast skrivit ihop en kortkrönika idag. Lindlövens sorti och hanteringen av Stripa behandlas. Läs Källbergs krönika här.

Går inte att bromsa i uppförsbacke

Fredag igen och jag ska försöka skriva ihop en kort krönika. Hustrun och jag landade igår kväll på Arlanda efter några dagar i solen och arbetsuppgifterna idag har varit många och tidskrävande, precis som vanligt när man varit borta. Dessutom får kylan hjärnan att bli mindre kreativ.

Jag måste börja med Lindlövens snöpliga sorti ur Allettan och säsongen. Kanske har jag låtit negativ i mina ord kring Löven under slutskedet, och jag måste säga att jag är besviken. Jag har inga problem att konstatera om man inte räcker till, men i Lindlövens fall handlar det enbart om att man fallit på eget grepp. Jag tycker att man agerat alltför naivt under den gångna säsongen och därmed ”smålurat” såväl spelare, sponsorer som publik. I år ville Löven höja sig en nivå och bli ett topplag i Allettan och det tror jag att man hade chans på – om man hade spelat med samma lag under Allettan som man gjorde under höstsäsongen och grundserien och kanske kryddat med lite extra dynamit i Allettan, precis som de flesta lag gjorde. Nu försvann spelare efter spelare och förmodligen var det nära att andretränaren Sebastian Varjomaa fick rycka in som extraback i slutskedet. Så kan man inte behandla spelare som lägger sex eller sju dagar i veckan på träning och matcher eller publiken som vill se Löven göra bra ifrån sig. Och absolut inte sponsorer som vill finnas med i ett positivt sammanhang. Ett riktigt tråkigt sätt att avsluta säsongen på, tycker jag. Det har aldrig funkat att bromsa i uppförsbacke, då avstannar allt.

Det kommer förmodligen att bli livligt i kommunfullmäktige i Lindesberg på måndag. Då ska hanteringen av Stripa gruvas hyresgäster diskuteras och jag förmodar att en hel del av dessa företagare kommer att finnas på plats som åhörare. För en tokig journalist ett minst lika spännande evenemang som vilken handbollsmatch som helst.

I övrigt inte så mycket jag kan tycka till om från Bergslagen då jag inte varit fysiskt på plats. Kvällen kommer inte att bli speciellt sen och på menyn står någon form av svensk husmanskost. Efter tiden i solen och mycket wokmat skriker kroppen efter kött och potatis. Visserligen testade jag en köttbit på ”Håkans Bar”, men det blir inte samma sak utomlands, långt ifrån.

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

2 Comments

  1. Lindlövens hemsida ifall man nu jämför med andra klubbar måste man ju säga är allt annat än bra relaterat till att man iaf spelade i en kvalserie uppåt i seriesystemet. Inte ett ord om gångna säsongen,tränarsnack,spelarkontrakt,spelare som man kan läsa om på andra klubbsidor bytt klubb. Som supporter kan man bara vara grymt besviken…

  2. Stripa ——,är ungefär som som underhållet i Nora bolagsförvaltnings fastigheter.

    Men i bakvattnet av allt elände, släpar sig pensionärerna fram. Hört ordet fattigpensionärer ?

    Såg någon siffra, att 14,2 % av Noras innevånare är fattigpensionärer.
    10000/14,2, är en hel del folk som inte får vardagen att gå ihop.

    Förstår varför kampen om kommunala/politiska inkomstkällor/fallskärmar, är hård.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.