Källberg om många kulturevenemang

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en tämligen lugn vecka och därför hunnit bevaka en rad kulturevenemang. Fotbollen går halvtaskigt och politikerna har koncentrerat sig på EU-valet. Läs Källbergs krönika här.

Får snart köpa en slöjdlärarskjorta

Fredag kväll snart, solen skiner och kycklingfilé ligger i marinad. Kanske den första riktiga sommarkvällen. Underbart.

Det händer mycket runtom i våra krokar just nu. Kulturevenemang arrangeras både här och där och sällan har jag väl upplevt så mycket kultur som under de senaste veckorna. Får väl snart köpa mig ett par säckiga linnebyxor, en slöjdlärarskjorta och en tovad keps för att passa in.

Skämt åsido är det trevligt med de här evenemangen. De bygger på ett stort engagemang och blir sällan överpretentiösa eller pompösa. Dessutom är de här eventen trevliga mötesplatser. Själv var jag på Jerle stadsfest, spelmansstämman i Siggebohyttan, Mimfestival i Lindesberg, träutställning hos Mats Lagerman och i morgon ska jag på vernissage på Sandbergs i Nora när Ardy Strüwer kommer på besök.

På sportfronten är det ganska lugnt. Nora BK ligger näst sist i trean, med enbart Grythyttan efter sig, IFK Lindesberg ligger näst sist fyran och Frövi IK ligger näst sist i sexan. Men IFK Lindesberg har chansen ikväll igen när IFK Örebro gästar Fritidsbyn och Nora BK måste visa segertakter i morgon lördag då IFK Ölme gästar Norvalla.

På den politiska fronten har all kraft gått till EU-valet och ingen orkar nog driva de lokala frågorna just nu. Ändå vet jag att frågan om skolan i Ramsberg fortfarande lever – i högsta grad. Formellt läggs skolan ned i och med skolavslutningen, men tro inte att folket i Ramsberg har gett upp.

Längre än så blir inte dagens krönika. Nu ska kycklingbitarna tas ur sin marinad och träs på spett tillsammans med champinjoner och gullök. Sedan är det bara att tända Webern, skära i ordning en sallad och njuta av kvällen.

Passa på att njuta av kvällen ni också!

1 Comment

  1. Rent lokalt, kan man fundera hur det haltar och går.

    En massa loppis och kulturella events. Dom försöker så gott det går att kränga sina alster. Tror att man skall följa MSB rekommendationer, att ha lite kontanter.

    Digitaliseringsministern, tror att landsbygden, är ”rökt”. Och att ”swisha” pengar
    är alltså ingen säker betalningsmetod, för inköpen, vilket vi sett senaste veckorna.

    Inköpsturer, ute i skogen fordrar alltså, papperskarta, kompass kontanter och överlevnadskit. (reservdunk, är inte säkert att det går att tanka med kort ute i skogen, när det blir strömlöst)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.