Källberg om mycket sport just nu

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg inser att 24i just nu handlar mycket om sport. Alltid så i oktober. Källberg oroar sig dock och är samtliga lokala lags störste supporter, och söker såklart lösningar på problemen. Läs Källbergs krönika här.

LIF Lindesberg gav mig lite hopp

Märks det att mycket handlar om sport just nu? Jag tycker att två av tre texter som publiceras handlar om sport, även om det inte är så. LIF Lindesberg har börjat uselt i Handbollsallsvenskan, men visade tåga i den senaste matchen. Lindesberg Volley började uselt i premiären mot Linköping, men visade tåga i de tre sista seten. Lindlöven tycks vara lindesbergarnas lag i vinter och tillsammans med Nora BK under sommaren är det just nu våra bästa lag.

LIF Lindesberg gav mig, trots allt, lite hopp i den senaste matchen i söndags hemma mot IFK Ystad. LIF krigade som ett seniorlag ska göra och lyckades ta en poäng genom mål av junioren Christoffer Thor i sista anfallet. Nu väntar jumbolaget HK Country hemma på söndag kväll och kanske LIF:s första seger. Om inte måste något göras. Bättre att inse problem tidigt, än att vänta till dess det är för sent, eller hur.

Lindesberg Volley läcker som ett såll i vissa delar av spelet, men ser offensivt riktigt kul ut, tycker jag. Så här långt har man bara spelat en match, och alldeles för tidigt att ha några smarta åsikter, och kanske kan Lindesberg visa att man står en bit över Sollentuna när lagen möts i morgon i 08-land. Så långt är jag nöjd i alla fall.

Lindlöven gjorde en halvtaskig match hemma mot Grums i lördags (seger på straffar), men studsade tillbaka direkt i onsdagsmatchen mot Surahammar. Löven var totalt överlägsna under de första tio minuterna och ledde med 4-0 innan man gick in i ett ”döda-matchen-status”.  Jag beundrar ambitionen hos Lindlöven. I stället för att förklara bort sig med brist på pengar satsar man på att träna hårdare och bättre och hur de unga spelarna orkar vetefan. Men tränar man sex dagar i veckan och dessutom spelar två matcher blir det förstås resultat…

Innan veckans politik måste jag ge en eloge till de fristående handlare i Lindesberg som anordnade gårdagens Köpkväll. Utan hjälp eller medverkan från någon köpmannaförening eller liknande fixade man ju till något som var riktigt bra. Kanske så det ska vara i framtiden..?

Politiskt vete sjutton om något hänt i veckan. Hällefors vill ha ett större utrymme i regionen, såg jag, och förtjänar det säkert, men i övrigt har våra oheliga konstellationer hållit sig lugna. Jag ser fram mot fortsättningen. Det kommer inte att vara Ulf Kristerssons dröm att Moderaterna fortsätter att styra med Socialdemokraterna i Hällefors, och jag gissar att Annie Lööf drömmer mardrömmar om Centerns samarbete med sossarna i Lindesberg, där det som kritiseras är Centerns styrande av Socialnämnden och ett eventuellt nedläggande av skolor på landsbygden.

Ikväll blir det inget fredagsmys i köket över huvud taget. Hustrun och jag ska på bio. Sverigepremiär på ”Snömannen”, efter Jo Nesbøs deckare. Jag går på bio kanske en gång på fyra, fem år och drömmer fortfarande mardrömmar om när hustrun och jag skulle ta med dottern Moa, då typ elva eller tolv år, på ”En natt på muséet” och jag somnade efter fem minuter och snarkade som en arbetande grävmaskin i 90 minuter. Det är lätt att somna på bio och kanske är det därför jag undviker det. Brukar bedöma en film efter när jag först tittar på klockan, och jag kan avslöja att jag aldrig sett en film som vuxen utan att titta på klockan. Möjligen hände det under tittandet på någon ”naturrulle” i tonåren. Nå, med lite tur blir det min premiärfilm ikväll utan klocka, men lite vin står redo vid hemkomsten om det blir som vanligt.

Jag hoppas att ni får en trevlig fredagskväll, ni också!

Posted by on 13 oktober, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg om mycket sport just nu

 1. S Johansson

  14 oktober, 2017 at 06:56

  Ett intressant lopp, politiskt, har just startat.

  Solbergas ”gatlopp” mot Noras etablerade ”demokrati” !

  Egentligen skulle den tävlingen skildras i seriefigursform.
  Spännande att följa hur Noras företagsrankning går i det här löpet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.