Källberg om OS, LIF och italienska delikatesser

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka med journalistiken i Bergslagen, men haft fullt upp med de olympiska spelen i Kina. Lite positiv handboll har det dock blivit och i morgon är det dags igen. Läs Källbergs krönika här.

Satsa på en fredagsorgie

Fredag igen och inte vilken fredag som helst. Ett nytt OS-guld av fantastiske Nils van der Poel och ett lika fantastiskt världsrekord. Dessutom ett OS-silver av Elvira Öberg och fredagen är räddad.

En vecka fylld med OS-framgångar och en vecka när inte så mycket hänt i övrigt. Med andra ord en kort krönika idag, då fokus på 24i inte ska ligga utanför Bergslagen.

Jag tittade på LIF Lindesbergs bortamatch mot Varberg i onsdags och med lite distans till det jag såg kan jag konstatera att mycket har blivit bättre sedan nye tränaren Martin ”Preben” Carlsson tog över. Det går liksom inte att gå in på en handbollsplan med huvudena hängande och mot Varberg klev LIF ut som ett vinnarlag, trots tabellplaceringen. Nu blev det mycket tekniska fel, ibland rena juniorfel, och LIF förlorade klart, men av det jag såg gör framtiden lite ljusare. Jag är nämligen övertygad om att LIF kommer att ta poäng mot något eller flera av de lag man möter under återstoden av säsongen och att en kvalplats kommer att räddas. Viktigt att åka till Anderstorp på onsdag med samma inställning som mot Varberg. Seger i Småland blir mycket viktigt.

Jag är dessutom imponerad av Lindlöven, som ska till Umeå för matcher mot Tegs SK och Vännäs lördag och söndag och med två segrar där kan det bli en riktigt rolig avslutning på Lindlövens säsong.

Så mycket mer blir det inte den här veckan även om vi ska på 60-årsfirande i morgon. Stort Grattis säger jag till grannen Micke P.

När den här krönikan publiceras har hustrun och jag varit i Nora för att inhandla lite ost och annat på delikatessaffären på Prästgatan. En liten italiensk kväll står för dörren med ostar, oliver, vitlök och lufttorkad skinka är planerad. Frugan spelar lite padel just nu, men därefter ska det frossas. Blir nog även ett glas rött italienskt vin till godsakerna.

Plocka ihop lite småplock ni också och satsa på en fredagsorgie denna första fredag efter Coronan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.