Källberg om politik och ansvar

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tvingas återigen såga politiken i Nora. För ett halvår sedan hade man för många förskolor och lade ner, och nu saknar man förskolor och har panik. Läs krönikan här.

Dåliga politiker ger dåliga chefer

En vecka som har gått väldigt snabbt. Känns absolut inte som fredag i min värld. Men bara att ställa undan gräsklippare och trimmer en stund och författa några kloka rader.

Först en liten rättelse från förra veckans krönika, då jag skrev att Socialdemokraterna styr Lindesbergs kommun tillsammans med Moderaterna. Så är det ju inte och Moderaterna ska inte ha skulden för det Centerpartiet eventuellt gjort eller inte gjort. Nu rättat.

Vad övrigt som handlar om politiken är det väl mest Nora som sticker ut – som vanligt. Jag tänker den här veckan på bristen på förskoleplatser. Man stängde en förskola för inte länge sedan eftersom den inte behövdes och nu, några månader sedan, skulle man behöva ett par nya förskolor. Det här kan man ju tycka är ett tjänstemannafel, och det är det såklart också, men politiken fattar besluten och måste ta ansvar även för dåliga tjänstemannaförslag. Å andra sidan sitter ofta den här typen av ”fel” ihop. Dåliga politiker ger dåliga tjänstepersoner och anställda chefer.

Frågan är väl om inte Noras politiker blir alldeles för snällt behandlade av kommunens revisorer? Den här mandatperioden måste vara den politiskt sämsta i Noras historia. Man lyckas ju inte med någonting! Kanske borde politikerna få klä ansvar för alla dåliga beslut som bara kostat skattebetalarna pengar, utan att få något tillbaka. Men det är snart val och då får väl de fem styrande partierna betala dyrt.

Jag såg en halvlek av Nora BK:s hemmamatch mot Marieberg igår kväll, och förvandlingen mot tidigare på vårsäsongen är stor. Nu hade man sin egen spelidé och följde den till punkt och pricka. Det blev storseger mot Marieberg och om Nora håller fast vid inslagna vägen tror jag man kommer att få en rolig höst. Jag måste samtidigt påminna alla om hur underbart Norvalla är en solig sommarkväll. Magiskt.

På golffronten är det motigt på Lindesbergs GK. Man har drabbats av någon slags isbränna och greenerna är minst sagt bedrövliga. Inte kul de dagar man spelar bra för övrigt och treputtar från ett par meter.

Kanske, kanske blir det lite grillat ikväll. Egentligen har jag inte lust, men något måste man ju stoppa i magen. Bestäms inom kort. Vad som däremot är bestämt är att nästa vecka ska bli en enda lång orgie i godsaker. Varför, frågar sig vän av ordning. Varför inte, säger jag. Visst kan man nöja sig med en tisdagsorgie eller fredagsorgie, men ibland måste man släppa alla hästar lösa. En orgievecka brukar dessutom följas av en snäll hälsovecka, så kalorierna jämnar nog ut sig.

Ta en fredagsorgie, ni som orkar ikväll. Eller gör som jag. Ha en trevlig kväll hur som helst.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.