Källberg om politik, sport och buffé

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg kan inte låta bli att slå ett ”sista” slag för Lindesbergs lasarett och är fundersam över vad som händer i Nora BK. Är ryktet sant att Palmen är sparkad? Läs Källbergs krönika här.

Vi vill ha två tydliga alternativ

Jag säger det från start. Klockan är 16 på fredagseftermiddagen när hustrun frågar mig i poolbaren på Sentido Punta del Mar på Mallorca om jag redan skrivit min vanliga fredagskrönika. Halv panik uppstår såklart eftersom jag inte en börjat, men jag skriver väl så mycket jag hinner.

Måste börja med lite politik. Jag läser ju alla debattartiklar som publiceras så här dagarna innan valet och måste säga att jag är otroligt besviken på vad de olika partierna skriver om Lindesbergs lasarett. Många frågor är ställda och alla, ALLA, partier är övertygade om att en centralisering av klinikerna i länet är den bästa lösningen för den framtida vården i länet. För mig känns just detta som att vrida klockan tillbaka 20 år när sossar och vänsterpartister ville centralisera allt och oppositionen ville decentralisera och privatisera. Har verkligen inte de politiska diskussionerna kommit längre. Lindesbergs lasarett kommer, precis som Karlskoga, att liknas vid ett annex till en restaurang om några år – en korvkiosk. Tydligen är Kristinehamns sjukhus ett bra exempel borta i Värmland och våra politiker i Bergslagen kunde kanske ha ringt kollegorna i Värmland och frågat innan man antog det nuvarande mantrat. Oavsett vart man står politiskt tycker jag att Allianspartierna i regionen har gjort ett dåligt jobb kring detta och de styrande i regionen ett ännu sämre – om än väntat. Vi som röstar på söndag vill ha två tydliga alternativ.

Sporten då? Jag väntar till nästa vecka med att granska och tippa vintersporterna. Sitter lite förundrad och funderar över Nora BK och vad som händer i klubben. Jag har hört ett rykte om att NBK:s starke man Peter Palmqvist är avsatt/sparkad, och sedan en dryg vecka har jag inte hört ett ljud från någon i NBK. Hemsidan är i det närmaste död och gårdagens match mot ÖSK nämndes med några rader. Och jag kan lova er att Palmen höll skaplig kontakt – kanske inte varje dag som jag fick information om viktigt och oviktigt, men flera gånger i veckan.

Sätter nog lite punkt här. Hörde precis en åskknall över Medelhavet och vill såklart inte riskera att fastna i tangentbordet precis innan kvällens buffé. Bartendern Matteo i Blue Bar har dessutom lovat att bjuda på en god whisky efter middagen, så vi hörs om en vecka. Men redan i morgon kan ni läsa Wohlgart Anderssons blogg om valet på söndag.

Trevlig fredagskväll önskar jag er också.

3 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.