Källberg om positiva saker i Bergslagen

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg tänkte skriva en elak krönika om naiva Sverige, som daltar och tar emot gamla IS-krigare, men Källberg visar upp en positiv sida och skriver istället om positiva saker i Bergslagen. Läs Källbergs krönika här.

Blir laxen bra stannar det nog inte där

Redan fredag och jag hade egentligen redan skrivit merparten av en krönika. Blev så förbannad i veckan när jag läste om IS-krigare som ville hem till lilla Sverige att det knöt sig i hela magen. Någon norsksvensk idiot som nu ville till Sverige hellre än Norge och tacka fan för det.

Men jag ska försöka att inte låta min politiska ilska genomsyra den här krönikan. Bergslagen består av massor med positiva saker som inte behöver påverkas av värdelösa politiker på riksplanet.

I Frövifors kommer Stefan Jansson att sätta upp pjäsen Pappersvalsen i sommar och jag är övertygad om att det kommer att bli en dundersuccé. Alla gillar Stefan Jansson och alla vet att allt han står bakom är generöst, träffsäkert och professionellt.

Jag älskar Nitro Nora BS. Vår lilla, lilla bandyklubb kvalar återigen till Allsvenskan och är nära, nära att ta en plats. Bara att hålla tummarna för att Nora kommun förstår de här positiva tecknen och hjälper Bryngelson, Knutson och de andra tillbaka till bandyns framsida. Så här långt har jag inte sett ett enda hejarop från kommunen… Synd, då Nora behöver något nytt då Nora BK tycks vara på reträtt.

Jag älskar också Guldsmedshytte SK. Laget där alla talanger till slut hamnar. Snart är förhoppningsvis GSK klart för division 2 och Råsshallen blir sig aldrig lik igen. Vad gör det? Vi vid sidan om gillar det ju. Alla känner alla och ”grannens grabb” spelar i laget. Precis som det ska vara. Heja GSK.

Hustrun och jag jagar något av en upplevelse i helgen. Förhoppningsvis blir det middagsmaten i morgon lördag. Vi brukar resonera om helgmaten under veckan och bli överens framåt fredagen, men under den här veckan har menyn växlat säkert 20 gånger. I onsdags bestämde vi oss för en klassisk plankstek men efter flera byten inser jag att lördagsmiddagen blir en ångkokt laxfilé med en kryddig potatissallad och wasabimajonnäs. Gott så det gör ont i smaklökarna redan idag. När jag var ung såg man fram mot en stor fatöl till maten under helgerna, men idag är det italienskt som gäller och inte öl. Om upplevelsen med laxen blir riktigt bra stannar det nog inte där…

PS. Nitro Nora spelar bortamatch ikväll mot Mölndal i kvalet till Allsvenskan. Hjälp till och håll tummarna mellan 19 och 21. DS.

Laga något gott ikväll ni också och ha en trevlig helg!

1 Comment

  1. Kan vara en bra idé, att dra ett blött hästtäcke över Nora kommuns piruetter och
    läsa en god bok i stället

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.