Källberg om prekärt läge och 10 minuter

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källbergs veckor går väldigt fort. Idag skriver han om möten han varit på och möten han struntat i. Och Källberg ber dessutom en ateistisk bön för LIF Lindesberg – varje dag. Läs Källbergs krönika här.

Generöst, säger jag ironiskt

Dags igen för en liten fredagskrönika. Jag fattar inte hur snabbt veckorna går. Brukar känna mig nöjd varje söndagskväll när helgens sista match är skriven, och jag brukar tänka på allt som ska och kan göras under måndagen. Men knappt har man varit inne i kalendern på måndagsmorgonen innan det står fredagskrönika – igen.

Varje vecka får jag ett antal inbjudningar till diverse presskonferenser och pressträffar av olika slag. Jag skriver in de flesta i kalendern, och åker på de som jag tror kan vara intressanta för er läsare. Den här veckan har jag varit på två sådana tillställningar och den som var ett samråd om järnvägsövergången vid Lidl i Lindesberg visade sig ju vara precis en sådan tillställning som engagerade. En åhörare, av kanske 60-70 personer, tyckte att övergången skulle stängas. Resten tyckte det var mer eller mindre idioti att ens komma på tanken. Politiskt borde ärendet läggas i en urna direkt. När ingen riktigt kan förklara vad man skulle vinna på att stänga övergången, ska man nog inte driva frågan vidare. Att tågen vinner en halvminut mellan Örebro och Gävle känns inte som ett tillräckligt motiv.

En tredje pressträff jag var inbjuden till i veckan var i onsdags. Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad, ni vet hon som var kommunalråd i Örebro, besökte Lindesberg. Hon skulle träffa den lokala polisen, men där var inte pressen välkommen. Dock blev jag inbjuden att, tillsammans med våra andra media, träffa partisekreteraren mellan klockan 12.10 och 12.20. Generöst, säger jag ironiskt, och avstod såklart de 10 minuterna.

Kul att Nora blev bästa skolkommunen i länet – igen. Jag vet fanimej inte vad som skiljer kommunerna åt, trots att jag läst Lärarförbundets ranking ganska väl, men visst borde Lindesberg, Hällefors och Nora ha en hel del att lära. Det verkade inte som att ungarnas skolresultat blir värst mycket bättre, om ens det, men kanske skickar Nora in några tusenlappar extra på lärarnas lönekonto? Seriöst tycker jag att de fyra KNÖL-kommunerna borde ha ett bättre samarbete. Nora är bäst på skolor och sämst på företagsattityder och i Ljusnarsberg är det nästan tvärtom. Hällefors är inne i en företagspositiv tid och Lindesberg är säkert, bland allt annat som är grått, en föregångare inom idrottsprofilerandet.

På sportfronten intet nytt. Lindlöven trummar på mot Allettan, nya Lindesberg Volley säsongspremiärar i Elitserien i morgon och LIF Lindesberg tar emot IFK Ystad på söndag – som näst sist i Allsvenskan. Varje dag ber jag en ateistisk bön för de brandgula, men jumbolaget HK Country tar i morgon emot Skånela i ett bottenmöte och om Country vinner och LIF förlorar ligger de brandgula – sist! Om detta skräckscenario blir verklighet måste något hända. Jag vet inte vad, men då blir tabelläget en styrelsefråga.

Det är fredagskväll ikväll och hustrun har belagt mig med matlagningsförbud, veckans höjdpunkt. Sätt dig och titta på golf på tv, sade hon med en tydlighet som var omöjlig att missuppfatta. Hon var i Andalusien förra veckan och jag fattar såklart att det kommer att bli en tapaskväll, och självklart ska jag låta mig bjudas. Såg hur hon smög upp fint riojavin ur resväskan och i kylskåpet ligger både goda, gårdstillverkade korvar och en torkad skinka som inte ser ut att gå av för hackor. Kan alltså bli en trevlig kväll.

Ha en väldigt trevlig fredagskväll på er!

1 Comment

 1. Det här verkar vara en tillställning för det ”uppersta” klasskiktet inom Linde politiken.

  Ställer man upp men riksdagsledamöter, mm, så gäller inte samtalen hur det går för pöbel. Nej
  här är det allvar och säkerheten för kommunfolk, dryftas bakom stängda dörrar. (press inte välkommen)

  I Nora vill man ha ”skalskyddet” förstärkt på kommunhuset. (Hur det då skall gå till att kommunicera med innevånarna, är en gåta, högtalare ?)
  Man har byggt ett säkerhetsgarage utanför Järntorgsskolan, för de kommunanställdas fordon.

  Verkar som vi har två klasser av samhällsmedborgare, de skyddade och resten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.