Källberg om regering och uppdatering

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg börjar tröttna på riksdagspolitikernas impotens vad gäller regeringsbildandet och kräver skärpning. En del om den pågående uppdateringen av 24i blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Skärpning alla politiker!

Ännu en fredag till handlingarna och fortfarande står Sverige utan stadsminister. Rejält underkänt för riksdagsledamöterna, eller åtminstone för de som har lite inflytande i sina respektive partier. Jag undrar varför tankarna går till Kalle Anka?

Nu har dock talmannen Andreas Norlén skärpt tonen och tvingar fram lösningar under jul- och nyårshelgerna – annars går vi mot ett nyval i vår. Inte en dag för tidigt med tydliga signaler, tycker jag.

Inget av de klassiska blocken vill ta stöd av Sverigedemokraterna för ett regeringsbildande, och då är ju faktiskt inte alternativen speciellt många. Utan röster från SD kan Sverige bara få en majoritetsregering om något eller några partier ändrar sin grundinställning, men då måste kanske Vänsterpartiet räknas som den röda sidans SD. I konsekvensens namn borde det inte vara tänkbart att Centerpartiet och Liberalerna stöttar en S-ledd regering om det krävs stöd från V.

Jag kan tänka mig att lilla Liberalernas partiledare Jan Björklund gillar det här pajasläget. Ett så litet parti kunde lika gärna marginaliseras och inte synas i media under fyra år, men nu kan Björklund sitta i tv och kräva att varken Vänstern eller Sverigedemokraterna ska få inflytande och att Liberalerna minsann har en kravlista för ett eventuellt majoritetsdeltagande. Larvigt.

Skärpning alla. Räkna bort SD och V, om ni vill, men ta då återstående 259 mandat till att skapa en regering. Och låt SD och V rösta hur fan de vill.

Som ni har sett håller vi på och uppdaterar 24i. Det var helt enkelt nödvändigt, då tekniken i den gamla miljön för länge sedan var föråldrad. Jag hoppas att den nya miljön kommer att hålla och att ni läsare lär er att hitta. För er som enbart läser sporten, kulturartiklar eller debattartiklar är knappen ”övrigt” i menyn högst upp viktig. Där ramlar en undermeny fram och där kan ni hitta det ni söker.

Det kommer att dröja några veckor innan allt är på plats på nya 24i och jag hoppas ni har lite tålamod med en och annan brist under tiden.

Ikväll lägger jag dock datatekniken åt sidan för några timmar. Vi ska nämligen gå på Julfesten i Lindesberg och innan föreställningen avnjuta lite god mat, som föregår Martin Almgren, Per Fritzell, Linnea Wilhelmsson, Jesper Hugosson och Stefan Jansson. Jag ska alltså dit både som matgäst och bevakande journalist. Exakt vad det betyder vet jag inte riktigt, men vi får väl se på lördag när text och bilder ska publiceras. Både hustrun och jag ser fram mot en trevlig kväll och det vet jag redan att det blir.

Ha en trevlig kväll ute i Bergslagen, ni också!

3 Comments

 1. Inför nya året får jag försöka mig på ett förslag, för att lösa problemet med att
  få fram en ny politisk ”påve”.

  Lås in potentaterna i Sagerska palatset och ge dom äldreomsorgsmat, tills dom
  kommer överens. Det går inte att ha dom fnattande omkring överallt och spela ”allan”. Politikerna har ett jobb att sköta om dom skall kvittera ut
  div ersättningar.

  När det kommer vit rök från skorstenen på Sagerska har vi fått en ny ”pamp”,
  som kan bo i kåken och styra om var skåpet skall stå hos ”moder Svea”.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.