Källberg om seriestart och lite politik

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är inte imponerad av den politiska oppositionen i Lindesberg efter det senaste mötet i kommunfullmäktige. En hel del att slipa på för LIF Lindesberg och Lindlöven, men Källberg hoppas på en rolig vinter. Ett annorlunda fredagsmys blir det också.

Axelsson mer opposition än hela M

Fredag igen och vardagen börjar hitta sina former efter sommaren. Som kanske mer än normalt nyhetstörstande ser jag alltid fram mot de första politiska mötena efter en lång och politikfri sommar. Så var det när jag åkte till kommunfullmäktiges första höstsammanträde i Lindesberg i måndags. Men snacka om att bli besviken. Dagordningen var osedvanligt tunn och varför inte ordföranden Arnold Bengtsson initierat något som motiverade sammanträdet är för mig en gåta. Jag begär inte att Arnold själv ska driva det politiska innehållet i kommunen, men det är helt upp till honom att till exempel anordna en debatt – kanske om ekonomin i stort eller om skolan.

Den stora frågan efter sammanträdet i kommunfullmäktige är ändå avsaknaden av politisk opposition. De styrande pratar om att det händer så mycket positivt i Lindesbergs kommun, men samtidigt intar kommunen plats 269 i Svenskt Näringslivs ranking och plats 279 i skolrankingen (av 290 kommuner). Varför är inte oppositionen aktiv när det gäller så otroligt viktiga frågor? Det finns faktiskt fog för riktiga debatter vid varje sammanträde i kommunfullmäktige, men inte ens Arnold Bengtsson kan ju rå för att oppositionen väljer att nicka samtycke till det mesta som majoriteten säger. Jag måste undanta liberalen Nils Detlofsson, som åtminstone lyfter kommunens dåliga skolresultat, och Mats Lagerman (LPo). I övrigt är ju Ulf Axelsson (V), som ändå har ett samarbete med styrande S och C, mer oppositionell än samtliga moderater är tillsammans!

Veckans krönika måste ändå handla mest om sport. Vinterns serier har startat med två matcher både för LIF och Lindlöven även har hunnit spela två matcher i Hockeyettan.

LIF Lindesberg startade säsongen med en hemmaförlust mot Rimbo och följde upp med en ny nollpoängare nere i Kungsbacka, mot Aranäs, igår kväll. En mardrömsstart kan man tycka, men när jag pratade med nye Herman Bosson igår kunde jag höra att LIF är på väg mot något bra. Förlusten mot Aranäs kunde lika gärna ha slutat med seger. Jag hoppas Bosson har rätt och jag gillade definitivt det jag såg under de första 20 minuterna.

Lindlöven har resultatmässigt startat sin serie på bästa sätt. Två matcher och två vinster lovar gott, men onsdagens hemmapremiär var sannerligen inget för årskrönikan. Jag hoppas försvarsspelet blir bättre även i Lindlöven när några skadade backar åter är på plats och en bra känsla finns fortfarande för årets upplaga av Lindlöven. Allettan efter jul skulle göra vintern så mycket roligare.

För egen del har veckan inneburit en helomvändning. 110 kilo ska bli mindre och sedan i måndags kör jag ett koncept för att detta ska bli verklighet. Förr var tresiffrigt en naturlig gräns att inte gå över, men sedan den gränsen passerats har det inte blivit enklare. Nu är målet åter tvåsiffrigt och det har börjat bra. Blir väl skit ikväll såklart, när det är fredag, men fredagsmys behöver ju inte nödvändigtvis innebära beasås, gratänger, efterrätter och viner. Det är nog lika gott med ett kokt ägg, några skivor kokt kyckling, vatten och ett äpple till efterrätt?

Ät något gott ikväll, ni också!

3 Comments

 1. Ujje Juj !

  Ingen fart i Lindesbergs Politik. Jävlar i min lilla låda då skulle du vara i Nora !

  ” (h) allo allo” hemlighuset vad kan vi hjälpa dig med ? (Nora kommun)
  Vill prata med ansvarig för Lärkeskolans barnläger i framtiden.

  ”inte gå att prata om hemligheter”. Vänligen skicka in papper till hemlighuset
  Nora kommun AB

 2. Källberg skriver att Ulf Axelsson (V) är mer oppositionell än samtliga moderater är tillsammans. Inte så konstigt med den borgerliga politik som (S) för i regeringsställning och som spiller över på kommunpolitiken då även den ”måste” anpassas till – statliga skattesänkningar – borttagande av värnskatten etcetera – för eliten.
  Varför skulle någon moderat vilja opponera mot det!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.