Källberg om släppta restriktioner

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg vill se vaccinpass, trots att alla restriktioner nu är hävda. Källberg gillar också det han såg och mötte under onsdagen protestmöte mot stängningen av nattakuten i Lindesberg. Läs Källbergs krönika här.

Låt oss följa norrbaggarna

En glädjens vecka när Sverige äntligen plockat bort restriktionerna kring Corona-pandemin. Personligen tycker jag att det känns lite märkligt, då det fortfarande blossar upp smitta både här och där. Dessutom måste vi ju betänka att restriktionerna inte plockats bort för de som inte har vaccinerat sig, något att tänka på när vi nu kan gå på krogen eller på ishockey och handboll. Själv förespråkar jag någon form av vaccinpass, men det har ni förstått vid det här laget.

Lasarettsprotesten i onsdags visade att stridsviljan i Bergslagen är stor. På plats utanför Lindesbergs lasarett fanns mängder av engagerade människor och de som var på plats fick säkerligen en ”strids-fealing” för frågan, landsbygden och alla som fått en försämrad trygghet sedan nattakuten togs bort. Egentligen är det ju skit. Stockholmare anser att Örebro är landsbygd och Örebroare anser att Lindesberg är ödebygd. Fan vet om jag inte är inne på norrbaggarnas recept om att lägga ned landsting/regioner. Vi skulle spara enorma pengar utan den nivån i vårt styrsätt över demokratin.

Sista fotbollshelgen – nästan. För de flesta lag i 24i-området spelas säsongens sista matcher under den kommande helgen, då man har halverat det ursprungliga spelschemat. Detta gäller dock inte för Nora BK i trean, som har sju matcher kvar att spela och matcher inplanerade till den 21 november! 24i kan säga grattis till IFK Lindesberg, som gjort det bra i femman, till Frövi IK, som i morgon kan vinna sexan, och till Fellingsbro GoIF, som vinner division 7 norra.

Fredagskvällen kommer att tillbringas i Råsshallen i Guldsmedshyttan. Bygdens store son Mattias ”Kolan” Karlsson ska avsluta karriären med en avskedsmatch när Guldsmedshytte SK tar emot IFK Arboga i seriepremiären i Hockeytvåan. Råsshallen kan vara en mysig plats att tillbringa en fredagskväll på och jag kommer inte att vara ensam att vilja se Mattias dra på sig GSK-tröjan igen.

Väl hemkommen från Guldsmedshyttan har frugan lovat att bjuda på en Bookmaker Toast. En riktigt bra avslutning på kvällen.

Även om ni inte är i Råsshallen ikväll önskar jag er en trevlig fredagskväll. Googla på Bookmaker Toast och fixa till en egen.

7 Comments

 1. Anders S.

  Tror du att vaccinpass är ute efter just dig som inte kan ta det medicinskt? Eller tror du att det är till för de som enbart skiter i det vilket > 99% av de ovaccinerade gör. Undantag för den lilla gruppen som du tillhör kommer säkerligen att bli undantagen för en sådan regel.

  De över 99% har ett val och det är då upp till var och en.

  Det är inte heller så konstigt att ex. restauranger eller andra tillställningar har olika regler.

  Tänk klädkoder för olika restauranger. Vill jag gå in på den restaurangen? Kom inte i jeansshorts. Byt om eller välj annan restaurang.

  Vill du gå på Spy Bar? Visa vaccinintyg eller välj annan nattklubb.

  De 99% har ett val och det är inte någon form av diktatoriskt.

 2. Väntar ivert på att bli permanent avstängd från att va del av samhället för att jag inte får ta vacciner pga sjukdom… men vaffan, en person utan allmänna rättigheter mer eller mindre kvittar väl? Viva lá dictature!

  Kanske blir jag och wohlgart som får dela cell när polisen kommer i full biovapenmundering? 🙂

 3. Jag väntar på min tredje spruta. Har fått Phizer, och den lär klinga av efter 7 månader. Har dock fullt förtroende för dem. De har en effektiv medicin mot att sluta röka, de gör dessutom en medicin som kan återuppväcka döda

 4. Eftersom smittan verkar öka igen känns de släppta restriktionerna lite läskiga.
  Man ser bilder i tidning och på nyheter om festandet som dragit igång med full (full, kanske i dubbel bemärkelse) kraft.
  Någon form av coronapass för den friheten vore kanske tacknämligt.
  Men kan det kanske ändå vara en falsk säkerhet då det verkar som vaccinet/antikropparna klingar av snabbare än man trott.
  Själv stannar jag gärna kvar i försiktigheten med att hålla avstånd och slippa trängsel.

 5. Javisst, ett viktigt skäl att följa Norge och lägga ned regionerna, är att i broderlandet försvann den landstingsstyrda politiken vid sjukhusen som i stället styrs i egna styrelser av de anställdas representanter och patientrepresentanter. Cheferna vid de norska sjukhusen är lokalt förankrade. Kirurgin i Lindesberg tappade sin lokala chef, och USÖ styr ju nu! Styvmoderligt tycker folk i bygden. Demonstrationen häromdagen talar sitt språk!
  Sjukhusvården är mer demokratiskt fördelad i Norge. En patient har rätt att söka var de vill inom landet för att få sin vård. Det spelar ingen roll var man bor. Det innebär att alla har samma chans att överleva med exempelvis cancer oavsett om bostaden ligger uppe i Kirkenäs vid den ryska gränsen i stället för i Oslo. Staten betalar alla nödvändiga resor till det sjukhus som patienten, inte politiken, väljer. Det kan ibland vara en viktig överlevnadsfråga för de som väljer att bo på landsbygden.

 6. Håller med dig till 1000% när det gäller vaccinpass. Förstår inte alls logiken att inte ha det.

 7. Bra ide att jobba för nedläggning av landsting/regioner, det är för stort att jobba med med tanke på den kompetens som finns att tillgå, tyvärr är ” kostymen” för stor för dom som försöker… och man ser ju var det bär i för riktning, alla pengar till ”Universitets sjukhuset”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.