Källberg om sport och grekisk middag

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg publicerar en kort krönika idag, då han ska på konsert med Martin Almgren. Lite sport och lite fredagsmat hinner han dock med. Läs här.

Grekiskt grillat och ouzo

Juni är här och nu är det bara att njuta i tre månader. Varma kvällar med grillen tänd och en uppladdning av våra batterier. Dessvärre har ju juni startat med ganska ostadigt väder, men efter regn kommer alltid solsken…

Tredagarshelg väntar nu många med Nationaldagen som avslutning av helgen på måndag, men helgen startar redan ikväll när Martin Almgren, tillsammans med en ungdomskör och bandet Stripa, håller en gratiskonsert i Lindeskolans aula. Mitt tips är att lyssna på Martin ikväll och tända grillen i morgon. Åtminstone säger min väderapp att det är det bästa valet.

Kul att LIF Lindesberg börjar se dagens ljus efter vinterns totalmörker. Svårt att veta vad som krävs i Division 1, men det LIF har presenterat så här långt är säkra kort. Mycket kommer att handla om hur roligt hemvändande Tobias Warvne tycker det är att spela norrettan i Sverige.

Ännu roligare att se hur Lindlöven ger sig sjutton på att bli ytterligare ett snäpp bättre kommande vinter. Med store Joshua Karlsson tillbaka som back är åtminstone defensiven säkrad.

Regnet har förstört golfveckan en aning för mig, men från lördag ska det tydligen bli skapligt och spelbart väder. Underbart. Att gå nio hål är den bästa avkoppling som finns, en avkoppling som dessutom innehåller lite motion samtidigt som det retar tävlingsdjävulen en aning.

Jag hinner inte så mycket mer idag. Tänkte mig ner till Lindeskolans aula och knäppa några bilder på Martin Almgren och de andra som ger en gratiskonsert ikväll. Synd att det inte kunde bli på Loppholmarna, som tänkt, men med regnet i åtanke fattade man nog rätt beslut som flyttade in.

Hustrun jobbar och jag tänkte laga lite grekiskt åt mig själv ikväll, mest för att få in den rätta känslan inför en förestående liten semester. Det blir att tända grillen, på med badbrallorna, av med t-shirten och fram med ett ordentligt glas ouzo. Vad kan gå fel?

Jag hoppas att ni läsare äter något riktigt gott ikväll och gillar man inte grekiskt kan man laga italienskt eller koka en korv.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.