Källberg om sporten och politiken

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är några minuter försenad med veckans krönika, men den som väntar på något gott… Det blir LIF Lindesbergs trendvändning och Lindlövens bytesaffärer och faktiskt lite politik också. Läs Källbergs krönika här.

Väljarna i Nora blev förlorarna

Ännu en vecka kan läggas till handlingarna. Mycket har säkert hänt under veckan, men som jag är lyckligt ovetande om. Det som berört mig avhandlas nedan i en för övrigt kort krönika – allt beroende på tidsbrist.

Det är väldigt roligt att både LIF Lindesberg och Lindlöven spelar bra just nu. LIF:s upphämtning mot AIK borta i tisdags visade att trenden vänt och att även de brandgula kan ha marginalerna på sin sida. Mot AIK tog man steget tillbaka till 6-0-försvar och visade att det fungerar – också. Amo hemma på söndag kan bli en riktigt kul match och kanske tredje raka hemmasegern i Lindesberg Arena i vinter.

Lindlöven är något annat. En riktigt bra trupp har sargats av mängder med skador och trots att Löven har gjort det väldigt bra så här långt, kan allt bli så mycket bättre. Idag fick man in återvändaren Jakob Marshall Olsson, man lånade ut nye Jesper Alasaari till Allsvenskan och BIK Karlskoga och fick löfte om att låna in gigantiske talangen Joshua Karlsson (203 centimeter och 102 kilo) för motsvarande matcher. Det är så det går till i Hockeyettan. Klubbarna, några få borträknade, kan inte betala några stora pengar för kontrakt och tillåter nästan alltid spelare att gå uppåt i seriesystemet om chansen kommer. Alasaari, som Lindlöven kontrakterat, håller allsvensk klass och sportchefen Tomas Östlund vill såklart inte stänga Alasaaris möjligheter och lånar såklart ut. Nytt är ändå att Osten lyckas förhandla sig till en returutlåning. Kanske kan det här receptet bli en modell för framtiden?

Politiskt är läget detsamma som det varit en tid. 24i valde att inte bevaka kommunfullmäktige i Nora i onsdags på grund av en tämligen ointressant ärendelista. Vi som väljare ska inte gå på de här finterna, det säger jag med bestämdhet. De styrande politikerna vet vilka frågor som Noraborna tycker är heta just nu och såklart borde något av detta synas på dagordningen. Redan nu kan man nog säga att väljarna 2018 blev valets förlorare.

På det personliga planet går hälsoresan sakta vidare. Sakta, sakta visar siffrorna på vågen en förbättring. Visserligen har jag inte kommit ner på tvåsiffrigt än, men nu är det bara något kilo som diffar – bättre än på flera år. Ikväll är frugan utflugen och jag hoppar därmed över fredagsmiddagen, något som aldrig hände tidigare. Med åren blir man kanske mer en njutare, men jag har insett under de här senaste veckorna att allt man stoppar in i munnen inte behöver vara en gastronomisk upplevelse. Ibland räcker det faktiskt att bli mätt på något nyttigt, gå vidare och se fram mot nästa måltid.

Ha en trevlig kväll ute i Bergslagen och heja GSK som spelar borta i Åmål ikväll!

1 Comment

 1. The Winner takes all !

  Loserna får i bästa fall smulorna. Ungefär så ser det ut i Nora.

  Skulle man till äventyrs rota i vilka som har ”kommun i ryggen”, så går nog
  larmet i SU, (sekretessutskottet) och dörrarna åker igen med en smäll

  Vi har alltså två klasser folk i Nora. De välavlönade i ”the upper class” och resten.

  Egentligen borde det göras en genomgång av vart pengarna tog vägen dvs dom som fattas i kommunkassan.
  Kommunstyrelsen eller Samhällsbyggnad ställer troligen upp med en tam konsult. Dom andra år snällt betala extra för sin rullator, för att pröjsa konsulten

  t

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.