Källberg om sportsorg i Lindesberg

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en lugn vecka inom politiken, men desto mer omtumlande vad gäller sportens värld. Läs Källbergs krönika här.

Publiken i Lindesberg har sorg

Fredag igen och en lugn politisk vecka. Så är det alltid när det är sportlov. Av någon anledning tar politikerna sportlovet som en ledig vecka, trots att de flesta politiker har barn som gick ur skolan för 30 år sedan. Men det är väl logiskt, kanske. Politikerna tar ju sommarlov och jullov också…

Det blir väl bättre nästa vecka, hoppas jag. Då sammanträder kommunfullmäktige i både Lindesberg och Nora och en och annan träta kommer förmodligen upp till ytan. Biofrågan ska beslutas i Lindesberg och i Nora ska man förmodligen besluta om någon satsning i de besparingstider man befinner sig i.

Lindesberg älskar sport och har nästan lite sorg i dessa dagar. Lindlövens säsong tog slut vid 21-tiden i onsdags och vad gäller LIF Lindesberg hoppas man att den ska ta slut innan fler förluster inkasseras. Publiken är kräsen, men i ärlighetens namn marknadsförde sig Lindlöven riktigt dåligt under hösten och har inte haft förmågan att vinna de viktiga matcher som alltid måste vinnas. LIF Lindesberg visar inte upp något som gör att man vill gå på nästa match. Lindesbergarna går gärna på sportevenemang, men kräver också något i retur.

Lindesberg är en stad där kritik är en känsligt. Som media blir 24i ständigt ifrågasatt om vi inte bevakar allt, men lika ofta ifrågasatta om vi skriver det som de flesta i publiken upplever, alltså kritik. Jag vet inte om så är fallet just nu, då både Lindlöven och LIF Lindesberg förlorat matcher som borde ha varit utmaningar för hela säsongen? 24i kommer att ifrågasättas, och kanske är det rätt?

Vad gäller LIF Lindesberg finns redan ett facit, men jag hoppas för allt i världen att de brandgula grejar säsongsavslutningen utan kvalspel. Man hoppades, i vanlig ordning, att några snålvärvningar skulle greja saken, men av fyra, fem värvningar är det bara Axel Magnusson som visat klass och tillfört något extra. Att värva spelare till ett elitlag innebär en given plats i en startuppställning i handboll eller en förstakedja i ishockey. Uppfyller inte en värvning dessa kriterier är det bättre att satsa på en ung spelare ur de egna leden.

Lindlöven då. Sjukt att behöva avsluta säsongen med en hemmaförlust mot Malung. Löven har hittat ett spel efter jul, sent men ändå, men grejar inte riktigt pressen med en positivt avgörande hemmamatch, och jag med flera undrar förstås varför.

Men, men. Lindesbergspubliken får gå på volleyboll under våren. Lindesberg Volley fick inte ihop det under hösten, men har ständigt blivit bättre och bättre. Med nyförvärvet Julia Topor har tränaren Sebastien Bougeatre hittat en balans som mycket väl kan räcka ända till SM-final. Lindesberg har haft dåliga publiksiffror så här långt i vinter, men för de som gillar liveidrott kan det vara värt att se en match i volleybollens elitserie. Match i morgon lördag mot mästarlaget Engelholm.

Det ska förstås inte heller glömmas bort att Nitro Nora BS förmodligen spelar kval till Allsvenskan efter helgens sista matcher i grundserien. Samtidigt såg jag någonstans att klubben befinner sig i ekonomisk kris och att man bönade och bad för bidrag.

Och glöm inte GSK:s marsch mot division 2… hemmamatch ikväll mot Kristinehamns HT.

Nu är det snart fredagskväll och hustrun och jag tänkte montera ihop en varsin räksmörgås i all enkelhet. Det blir väl inte riktigt samma lyx som gårdagens köttbullar och mos på IKEA efter ett besök på ett nytt lågprisvaruhus i Örebro som jag aldrig vill göra om, men vi är enkla människor som gör så gott vi kan.

Fixa lite gott att äta ikväll ni också!

8 Comments

 1. Ja du #Snusnisse. Jag har inget bra svar på din direkta fråga. Men jag håller förstås med dig i ditt ifrågasättande. Två handbollselever som inte var nöjda med LIF, kanske är svaret. Bara att önska Thor och Karlsson lycka till i sina respektive karriärer, eller hur. /Källberg

 2. Två killar som inte fick förtroende förra säsongen gör nu i finska ligan en strålande säsong som är ganska jämförbar med Allsvenskan.Senaste 4 matcher Thor Christoffer 16 mål Fredrik Karlsson 26 mål .Värför låter vi dom här killarna flytta bort från Lif??

 3. Räkmackan. Vad jag menar är att man måste titta på vad man har för lag. LIF Lindesberg har inte ett lag för uppställt anfallsspel, men väl ett lag för kontring och tryck. Alltså måste man ha räddningar och där är vi väl inte riktigt med dansken Matic i mål. Såklart är inte ett taskigt försvarsspel hans fel, men en bättre målvakt skulle göra skillnad öht. /Källberg

 4. Du har kritiserat målvakten Matik flera gånger, men är det verkligen det det här handlar om?

 5. Bra Källberg, att du lyfter fram volleybollen. Nu för tiden är det riktigt roligt att gå och se på matcherna. Vi pratar riktig volleyboll, inte som för tio år sedan då matcherna var ett sömnpiller…

 6. Nja, besparingar i Nora ?

  Man har ju varit duktig på att söka bidrag från gud vet var och här kommer ett stalltips.

  I Afrika får U – länderna bidrag från Sida, eftersom 7 av 10 saknar elström. Man skall
  prioritera småskalig elproduktion.
  Rent elektriskt verkar Svedala platsa i gänget, eftersom strömmen kommer och går.

  Nu får kommunalanställda elcyklar och cheferna åker elbilar.

  Verkar helt naturligt att alla utanför Nora city, får Sida bidrag till elgeneratorer,
  för att uppehålla produktionen av mat till stadsborna.
  För dom som inte vet att mjölk produseras på landet och inte på ICA

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.