Källberg om Stripa och trolig pudel

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg försöker i dagens krönika förstå lite mer om den turbulens som just nu förmörknar Stripa Gruvmiljö. Är det bara ordföranden Arnold Bengtsson som inte förstått tanken med en levande miljö eller finns något annat motiv. Läs Källbergs krönika här.

Vågar man gissa på en pudel?

Äntligen! Äntligen börjar man märka att det faktiskt är valår. Fler och fler debattinlägg och andra uttryck från politiker gör att man kanske inte ska kasta in handduken riktigt än. Det kan nog lite politiskt tjafs i år också.

I Lindesberg är många förbannade på det Arnold Bengtsson gett ord för gällande Stripa Gruvmiljö. Hyrorna för verksamheterna som finns i Stripa Gruva ska höjas kraftigt och för flera verksamheter kan denna höjning betyda – nedläggning. Men Arnold Bengtsson har fått mothugg. Insändare och debattinlägg har duggat tätt och här på 24i har bland annat landsbygdspartisten Mats Lagerman gett sin syn på saken. I en artikel tidigare idag skrev vi om hur moderaten Sven Erik Larsson skrivit en interpellation till kommunalrådet Irja Gustavsson. Och många fler vill ha ett ord med i den här smörjan.

Jag kan förstå de som reagerar. Irja Gustavsson och hennes partivänner, precis som stora delar av oppositionen, har lovordat satsningen i Stripa och med Irja i spetsen har de verksamheter som drivs i de gamla lokalerna höjts till skyarna. Hur Arnold Bengtsson har misslyckats med att uppfatta detta vet inte jag? Det ska bli väldigt intressant att se hur Irja Gustavsson kommer att hantera den här frågan. Vågar man gissa på en liten missförståndspudel och en utbytt ordförande i Besök Linde AB?

Det ser sådär ut för några av våra lag inför säsongsavslutningarna. Lindlöven har fyra matcher kvar av Allettan och läget är så pass mörkt att säsongen ser ut att kunna ta slut redan nästa helg, den 18 februari. Såklart håller jag tummarna för ett annat scenario och att två sköna vinster inkasseras under helgens resa till Norrland.

Nitro Nora BS är nästa lag som befinner sig i ett icke önskat läge. NNBS möter jumbon Gustavsberg hemma på söndag och två poäng är ett måste, men det räcker inte med det. Förmodligen måste man även vinna de avslutande matcherna mot Falu BS (hemma) och Ljusdal (borta) för att undvika kvalspel.

LIF Lindesberg gjorde någon form av målrekord (?) senast, då man överlistade Rimbo inte mindre än 46 gånger. I morgon är det dags igen då man åker till Västra Frölunda för match mot Önnered. Önnered ligger trea i tabellen och kommer att bli en svår nöt för LIF att knäcka, men det gamla hederliga blåstället är säkert redan nedpackat.

För egen del hoppas jag på lite god mat under kvällen. Hustrun och jag har enats om att lite thaimat ska inmundigas, men exakt vad som ska stå på menyn är ännu inte helt avgjort. Försöker man, som jag, tänka lite på vad man stoppar i sig måste fan thaikäk vara världens bästa mat. Ofta räcker det med lite lättwokade grönsaker och några tigerräkor av den variant som är politiskt korrekt. Lite buljonginspirerad sås med ostron- och/eller fisksås i och man kan nästan tro att man faktiskt är i Khao Lak, Kamala eller i Karon Beach, sittande på något hak som inte ser mycket ut för världen. Måste man kan man ta lite ris till och jag tror ändå inte att den samlade kalorimängden kommer upp i den mängd enbart bearnaisesåsen står för i en kötträtt.

Rekommenderas varmt, precis som en trevlig fredagskväll i övrigt.

3 Comments

 1. En undran i valfläsktider !

  I Nora duggar byggförslag, som om det småregnade varje dag. I synnerhet från ”regeringshåll”.

  Vore det inte idé att bygga ut den kommunala sektorn med ett nytt utskott ?

  Nora kommuns kommunala valfläsksorteringsutskott.

  Här kunde ett antal personer få en hemlig välbetald tjänst, med att sortera in papper i olika mappar.

 2. Nu tror jag ju inte att det är Arnold Bengtsson som bestämt hyrorna, men som ordförande för Besök Linde AB så för han ju sossarnas talan.

 3. Är inte Arnold Bengtsson redan borta från politiken. Det trodde jag och hoppades jag på. Nu dyker han upp igen som en gubbe i lådan som Irja inte vågat göra sig av med. Faktiskt ganska sjukt. Arnold Bengtsson har flera gånger visat att han inte ska ha ett ansvar för våra skattepengar, punkt. Att han nu finns med som ordförande i ett kommunalt bolag är riktigt beklämmande. Gör om Irja, och gör rätt.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.