Källberg om tråkig politik och nyårslöfte

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg leker lite Sibylla med den lokala politiken inför valåret 2018. Fredagsmyset blir på Lindehov, men Källberg avslöjar också en uppryckning inför nyåret. Läs Källbergs krönika här.

Fredagsmys på Lindehov ikväll – utan korv

Årets sista fredag är inte vilken fredag som helst. Fredagsmyset kommer att avnjutas i Lindehov och jag hoppas få dela myset med 1000 andra när Lindlöven ska möta VIK Västerås för andra gången på tre dagar.

Men först måste jag leka lite Sibylla och titta in i det år som väntar. Vi har ju ett val i september och jag kan inte se att någon enda politiker i 24i-området ens har försökt att profilera upp sig. Samarbete mellan partier tycks vara det enkla nyckelordet, men som också öppnar upp för enskilda kandidater som sticker ut. Frågan är väl bara om det finns några sådana?

Kanske spelar det inte så stor roll hur de olika partierna och politikerna agerar på den lokala arenan? Kommunvalen kanske blir en lokal spegling av rikstrenderna plus/minus ett historiskt lokalt perspektiv? Denna teori kan ligga nära till hands och man undrar ju annars hur Sverigedemokraterna skulle kunna ha så mycket röster i 24i-området? Ingen hade nog förväntat sig att SD skulle kunna åstadkomma några förändringar då man placerats lite ”utanför” makten, men nog sjutton borde SD-politikerna ha kunnat skapa mer debatt än man gjort under de år som gått sedan 2014.

Personligen tycker jag att den här trenden är tråkig och jag tror också att det späder på det politikerförakt som finns. Jag efterlyser den lokala debatt som engagerar oss väljare. Om äldreomsorgen, om skolan eller om något annat som verkligen är lokalt – och politiskt. Man kan liksom inte säga att man värnar omsorgen av de äldre samtidigt som den kommunala verksamheten inte är tillräckligt bra och man säger definitivt nej till privata alternativ – utan att bli motsagd av oppositionen.

Men kanske tycker vi väljare att det är bra om alla politiker tycker lika grått? Då är det ju bra som det är. Men då spelar det ju inte heller någon större roll vad man röstar på eller ens att man röstar.

Tillbaka till Lindehov och kvällens drabbning mellan Löven och VIK Västerås. Jag hoppas verkligen att det blir årets publikmatch, så här långt, i Lindesberg. Nog borde 1000 personer hamna på Lindehovs läktare ikväll, kan jag tycka. Kanske ses vi där?

Nå, nu vet ni hur mitt fredagsmys ser ut ikväll, och därmed är det ganska enkelt att komma in på det som ska bli ett signum för 2018. Normalt sett äter jag nämligen en korv på varenda arena jag besöker, men ikväll blir det ishockey utan korv. Det är dags för Källberg att ta tag i konsekvenserna av alltför många timmar framför datorn och livet ute på någon sportarena med en korv i näven. När klockan slår nytt år på söndag är det jag som ställer mig på vågen för invägning för Beach 2018. Något mål har jag inte hunnit sätta upp än, men genom att äta och dricka lite nyttigare och genom att röra på sig lite mer, ska något positivt hända. Är ni fler som känner att det inte är okej att flåsa som en skidåkare efter en tremil, efter att ha knutit skorna – häng med på resan. Skriv kommentarer, mejla, sms:a…

Fortsättning följer och ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen.

Posted by on 29 december, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg om tråkig politik och nyårslöfte

 1. S Johansson

  30 december, 2017 at 14:40

  I köket funderas det också !

  Avvecklingen av Nora fortskrider. En tanke är att
  politikerna drabbats av ! Dunning-Kruger effekten”.

  Att det blir nytt år blir väl som det varit förut.
  Ursäkta den pessimistiska tonen.

  Men gott nytt år i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.