Källberg om tränarbytet i LIF

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg hyllar tränarbytet i LIF Lindesberg. Tobias Pettersson ut och LIF-ikonen Erik Axelsson in. Är det någon som kan vända skutan är det förmodligen Kung Erik. Läs Källbergs krönika här.

Ingen kan stirra ihjäl en domare som Kung Erik

Är det fler än undertecknad som ogillar vädret just nu? Blött, småruggigt och mörkt faller i alla fall inte mig i smaken. Tur vi har sporten, som lyser upp våra sinnen.

Så kom då äntligen, i elfte timmens femtionionde minut, det tränarbyte i LIF Lindesberg som förmodligen var absolut nödvändigt. Lite taskig tajming kanske, då LIF precis vunnit sin första match i Allsvenskan, men det skiter jag i. Någon form av förändring var absolut nödvändig. Att hålla till i botten av tabellen så här länge riskerade att allt intresse för LIF till slut försvunnit och då hade man riskerat såväl verksamheten som handbollsgymnasiet.

In kommer nu en riktig vinnarskalle i form av LIF-ikonen Erik Axelsson och en före detta spelare som väldigt många i publiken har någon form av relation till. ”Kung Erik”, som han kallas hemma i Borlänge, var en ledargestalt redan som mittsexa i LIF för 12-13 år sedan och med hans erfarenheter från högsta nivå är han det idealiska valet i en föreningskultur som den i LIF Lindesberg. Troligen kommer det att bli ett eller annat rött kort för Erik även som tränare, men det får vi ta. Garanterat kommer ingen tränare i Allsvenskan att kunna stirra ihjäl en domare som Axelsson, trots att det finns en och annan tränare som gör sitt bästa.

För en journalist är dessutom Erik Axelsson en dröm. Han säger det han tycker och den mediatränare finns inte som skulle kunna ändra på det. En tjurskalle med glimten i ögat och som älskar att sticka ut hakan. När jag pratade med Erik i tisdags, efter hans första träningspass med LIF, lovade han på rak arm seger hemma mot Amo på söndag, men tyckte i gengäld att 1000 personer borde kunna masa sig till Lindesberg Arena för att se den första hemmasegern den här säsongen. Hur det blir med den saken återstår att se, LIF:s match på söndag krockar tyvärr med hockeyderbyt mellan Lindlöven och IFK Arboga, men många kommer att definitivt att se sin första LIF-match den här säsongen. 24i kan bara önska Kung Erik och LIF Lindesberg lycka till.

Lindlöven ångar på i Hockeyettan och läget ser minst sagt bra ut. Man har börjat den andra halvan av seriespelet med två segrar och är nu uppe i 30 poäng. Förra säsongen tog man 46 poäng på seriens 22 matcher och ännu återstår 27 poäng att spela om. Normalt krävs mellan 36 och 41 poäng för att ta en plats i Allettan och det känns ju inte helt omöjligt. På söndag, tyvärr samtidigt som LIF Lindesberg tar emot Amo, blir det derby i Lindehov då IFK Arboga gästar Lindehov.

Lindesberg Volley hade ingen riktig chans mot Engelholm senast. Denise Belcher skadade ett knä alldeles innan match och utan Belcher kunde man inte matcha spelsäkra Engelholm. Ny chans redan i morgon dock, då nykomlingarna Degerfors kommer till Lindesberg Arena.

Dags för lite fredagsmys för den som inte jobbar. Själv ska jag bevaka Manskören Harmonis årliga sponsorevent och kvällens middag blir en sen historia. Dock är det mesta planerat och pepparrotslaxen tar bara tjugo minuter att tillreda. Blir lite avigt att äta så sent, men jag får väl ta nattmackan vid 17-tiden, så blir det ju som vanligt fast tvärtom.

Ha en trevlig fredagskväll!

Posted by on 10 november, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 kommentarer till Källberg om tränarbytet i LIF

 1. S Johansson

  17 november, 2017 at 16:01

  Nja, det finns mer som lyser upp vintermörkret !
  Glödande ögon i mörkret. Det är ”tassen” !

  Vi skall behöva vargfri kommun.Vi skall inte ha en vargfri kommun Vi skall utveckla
  landsbygdsnäringarna, för nya unga företagare. Blir väl vargjakt, eller inte.

  Samtidigt säger översiktsplanen från Samhälls—–något
  att inga investeringar inte skall göras utanför centrumcirklarna

  bidragen till att utveckla landsbygdens ungdomar, skall alltså gå till Nora city ?

  nu är det så snurrigt, att jag förstår att politiker måste ha höga fallskärmar.

 2. Wohlgart Andersson

  11 november, 2017 at 19:47

  Kul att höra det är fler som äter på nätterna. Det måste ju vara meningen, varför är det annars lyse i ett kylskåp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.