Källberg om tyst opposition och lite grillat

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg börjar bli småtrött på att politiken tar ett så långt sommarlov och Källberg ställer sig frågande till varför inte oppositionspolitikerna i Bergslagen passar på när majoriteterna ligger och solar? Läs Källbergs krönika här.

Självklart att oppositionen borde ta plats

Trots att det råder semestervila över Bergslagen går veckorna snabbt. 24i publicerar det som finns och passar, men publiceringstempot är betydligt lägre än under resten av året. Mest hektiskt under veckan var nog när vi drabbades av ett serverfel på torsdagseftermiddagen och blev nedsläckta för någon timme. Sånt går alltid att fixa genom att nyttja en säkerhetskopia, men beroende på när kopian gjordes måste allt som gjorts sedan dess uppdateras manuellt. Svettigt dock innan allt fungerar.

Samtidigt som Nora BK inleder sin höstsäsong ikväll går vinterlagen i väntans tider. Under nästa vecka går Lindlöven på is och LIF Lindesberg startar träningsmatchandet redan på tisdag när Eskilstuna GUIF kommer på besök i Lindesberg Arena. Ska bli väldigt kul att se hur LIF kan mäta sig mot ett lag från Handbollsligan. Även om det blir sommarvärme på tisdag gissar jag att arenan kommer att fyllas av supportrar.

På den politiska fronten är det tyst. Den vanliga uppmaningen till all politisk opposition om att skriva debattartiklar eller väcka frågor under sommaren har inte hörsammats i år heller. Jag fattar mycket väl att alla styrande politiker vill bort från den officiella hetluften under några månader, men motsatt vore det självklart för alla i opposition att då ta plats. Ordet opposition är lika urvattnat som lättöl när alla tycker ungefär samma sak. Själv tycker jag att det ska bli intressant när skolorna drar igång om några veckor, men det är jag uppenbarligen ensam om. De fortsatta besparingarna ska också bli intressant att följa och hur lilla Nora ska få ihop sin budget med alla stora projekt ser jag fram emot lika mycket som en kall starköl.

Några av er har önskat en rapport från Palmen Open för två veckor sedan, men så roligt ska vi inte ha. Jag spelade skapligt under nio hål av 36, och det räcker såklart inte långt. Det är kul att träffa 40 andra gubbar under två dagar, men jag är nog för gammal för helheten. Tror jag går en funktionsärsutbildning i vinter och blir protokollförare nästa år…

Det har inte grillats speciellt mycket under de senaste två veckorna, men ikväll blir All In. Grillen är preparerad för ryggbiff och fritösen står redo att framställa hemgjorda pommes. Till detta ett gott kryddsmör och såklart en god sallad. Enkelt och smarrigt. Självklart hoppas jag på en ljummen kväll och utomhusmat, men funkar inte det får det bli mat i glashuset.

Passa på att grilla något gott ikväll där ute i Bergslagen och ha en trevlig kväll!

3 Comments

 1. Mmm !

  Semestertiden, brukar man skicka in detaljplaner på spelbordet, eftersom det inte finns någon som läser och sen när alla sommarbruna kommer tillbaka, är det liksom klappat och klart.

  Där jetongerna, nu kastats in, är Norabostäders /Norafastigheters jonglerande
  med borgensförbindelser, vilket förmodligen kommer att kosta hyresgästerna
  en hel del slantar, om inte hyresgästföreningen, lyckas stoppa dom

 2. Nej, du är inte ensam som undrar…vi bor i en besynnerlig kommun! Svar på frågor uteblir, oppositionen tiger och samtycker…men tycker alla verkligen likadant?
  Fast jag tror att kommunmedborgare börjar bli varse så opponenterna kommer på bred front…från allmänheten som börjar tröttna på det ena idiotförslaget efter det andra.
  Jag ser med spänning fram emot fortskridande av skolbyggnationen, parköverklagan, snön som kommer trycka sönder taket på den förskräckliga vårdcentralen, bussning av ungar…för att inte tala om förslaget som kommer i höst som innebär att stora delar av Lindesbergs kommun ska bidra med enorma mängder skattepengar till centralorten men bara få vatten, el och avlopp i gengäld…häpp!

 3. Med tanke på hur lite politikerna påverkar politiken under sommaren, så är min bestämda uppfattning, att det vore en god ide för kommunen att entlediga det stora flertalet av kommunens politiker, det torde räcka med två eller högst tre stycken för då hinner dom inte hitta på så många tokiga och kostsamma projekt, så det torde bli en rejäl besparing, vi ser ju hur bra det har gått hela sommaren. Så kommunen skulle säkerligen spara åtskilliga miljoner kronor och det skulle råda frid och fröjd och ingen skulle få filmjölk till lunch. För vad jag förstår så är det väl Daniel A som bestämmer till sist i det Socialdemokratiska partiet, och han är väl avlönad av staten.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.