Källberg om vad som händer Rymoen och Svensson

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg funderar över hur man tänkt när man utnämnt Bengt Storbacka till kommunstyrelsens ordförande och partiets starke man. Källberg funderar även över situationen i Nora, men den är oklar. Läs Källbergs krönika här.

Inga oheliga allianser i nästa val

Ännu en vinterkall veckaär slut, men trots att vädret ser ut att mildras kvarstår Coronan med sitt grepp om oss. Hustrun har åkt så mycket skidor hon hunnit i veckan och jag är väldigt glad att de som vill har kunnat staka sina mil.

Politiskt har väl inte så mycket hänt. Det är så himla svårt att vara en del av ett internetmöte, då man varken kan se ögon eller om någon gör några speciella miner eller inte, som jag brukar kunna, vara en del av en fikapaus. Tråkigt för mig som journalist, och förmodligen ännu tråkigare för er som läsare.

I Lindesberg har Bengt Storbacka tagit över efter Irja Gustafsson och vi som medverkar på möten märker såklart en skillnad. En stor skillnad. Irja är en politiker som gärna samarbetar med den som så önskar, samtidigt som Storbacka har en egen agenda som knappt ens är förhandlingsbar. Två totalt olika politikertyper.

Egentligen konstigt att två motpoler avlöser varandra. Jag hade nog trott att Jonas Bernström eller John Omoomian hade efterträtt Irja, men på något sätt gick Bengt före i kön.

Hur ska man sammanfatta detta? Inte en aning, faktiskt. Jag var i Nora på torsdagen och träffade såklart en del människor. Alla verkade veta att Tom Rymoen inte ens ska ställa upp i valet 2022, men ingen visste om det var vicesheriffen Bengt Svensson som skulle ta över. Tom ska tydligen satsa på regionpolitiken (inte det också, säger jag) och vad Svensson ska göra är förstås inte känt, eftersom han aldrig säger något. Kanske, kanske kommer ett förtydligande någon gång innan valdagen i september 2022?

Sporten förtjänar knappt några ord den här veckan. Lindesberg Volley kommer att förlora mot Engelholm under lördagseftermiddagen och LIF Lindesberg måste vinna hemma mot Rimbo på söndag. Annars ser våren ut som en svart säck. Lindlöven spelar borta mot Kumla på söndag och kan bli en vägledande match för återstoden av vårserien. Men hur som helst – Heja alla lag från Lindesberg!

Ikväll blir det ingen fredagsmiddag. Hustrun jobbar och vi tar igen en förlorad fredag med en lördag beståeende av Wallenbergare med alla riktiga tillbehör – dushessemos, rårörda lingon, ärtor och skirat smör. Underbart med enkel svensk mat och vem gillar inte Wallenbergare?

Ikväll knäpper jag mina händer för Bättre politiker 2022-2026. Alla vet att jag är lite ironisk, men nog sjutton ska invånarna i våra fyra kommuner veta vad de röstar på – innan valet. Alltså inga oheliga allianser eller otydliga majoriteter. Alla kommer inte att ställa upp på detta, men tänk in detta innan ni röstar om ett drygt år.

Ha en riktigt bra fredagskväll i Bergslagen.

2 Comments

 1. Nora är ett problem !

  Dags för ”omtag”. Det sk sparandet, tar sig groteska yttringar. Ledningen
  sprätter pengar, värre än vad höns sprätter dynga.

  Jag kan tänka mig en besparingskalkyl, där det räknas på vad det kostar att göra
  sig av med de värsta, i förhållande till de ekonomiska skador som de orsakar
  skattebetalarna om de får sitta kvar

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.