Källberg om vad som hänt i veckan

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg hyllar idag Lindlöven, som på torsdagen spelade till sig en plats i Allettan efter jul. Lite politik blir det också innan Källberg ska inleda december med ett julbord. Läs Källbergs krönika här.

Vad är väl ett litet minus på 22,4 miljoner?

Fredag igen, redan 1 december, och dags för krönika. Sitter och funderar på vart tiden tar vägen, men vill inte fördjupa mig i det. Jag har egentligen ingen förkärlek till fredagar, föredrar kanske måndagsmorgnar eller tisdagskvällar, men fredag är ändå fredag och ikväll blir det fredagsmums, snarare än fredagsmys.

Måste börja med att gratulera Lindlöven till platsen i Allettan. Så jäkla starkt att fixa en plats så tidigt. Förra året blev Löven klart långt senare, men den här gången har man nästan en månad på sig för förberedelser, något säkert behövs. De fem lagen från Hockeyettan västra spelar i vinter mot fem lag från Hockeyettan norra och förmodligen blir resorna minst lika tuffa som matcherna. 87 mil till Piteå, 99 mil till Kalix, 55 mil till Örnsköldsvik, 53 mil till Östersund och 95 mil till Boden. Såklart är det lika långt från Lindesberg till Kalix som från Kalix till Lindesberg och kanske blir det ändå spelet som avgör. Men visst känns det som om bortapoäng kommer att bli väldigt betydelsefulla.

Även LIF Lindesberg är på gång. Första hemmasegern kom i den elfte (!) omgången, men helt plötsligt uppträder LIF med en inställning som faktiskt lovar gott. Bortamatch mot Hallby på söndag låter som en tuff uppgift, men jag tror att LIF kommer att stå upp bra.

Politiskt har det varit en ganska lugn vecka. Jag hann närvara vid ett sammanträde med kommunstyrelsen i Lindesberg, men det var en lugn tillställning. Att socialnämnden går med stora minus vet alla och ingen höjer längre på ögonbrynen. Alla verkade tillfreds med att underskottet, enligt ordföranden i nämnden, åtminstone skulle bli större. Och vad är väl ett litet minus på 22,4 miljoner?

Vi går ju snart in i en ny valrörelse och såna som jag förbereder oss på olika sätt redan nu. Vid en sådan koll gjorde jag en intressant iakttagelse kring Vänsterpartiet i Hällefors. Vänstern gjorde en riktigt kanonval 2014 och gick från 4 till 7 mandat i kommunfullmäktige och blev en riktig maktfaktor. Man ståtade med en valsedel med hela 25 namn då, 2014. Idag, tre och ett halvt år senare, tycks så många ha avgått från sina uppdrag att namn 25, Ronny Sjöberg, nu sitter som ersättare i fullmäktige. Jag har ingen slutsats gällande detta, men såna som jag blir väldigt nyfikna på varför folk hoppar av och vad man ska göra i valet 2018. Eller kanske växer det vänsterpartister på träd i Hällefors?

Och så var det alltså dags. December är här och ikväll väntar JULBORD. Traditionsenligt äter hustrun och jag julbord med vännerna Kurth och Annsofie och årets skinka ska avnjutas på Wedevågs Herrgård. Förväntningarna är förstås höga efter fjolårets femstjärniga julbord på Hellefors Herrgård, men jag är inte orolig. Tydligen hoppar man över prinskorv och Jansson i Vedevåg, men i gengäld serveras man en julinspirerad varmrätt mitt i allt kallskuret. Gissar att man kommer hem utan att behöva titta i kylskåpet innan sänggång.

Ha en trevlig fredagskväll denna 1 december!

Posted by on 1 december, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.