Källberg om värme och matpriser

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg sammanfattar veckans extrema värme, men kommer också in på skenande matpriser, golf och lite matlagning. Läs Källbergs krönika här.

Drick mycket i värmen

Fredag igen och lite svalare. Gårdagens värmerekord är lite för mycket för en blek Bergslagsbo, men spelade nio jättebra hål på Lindesbergs GK mitt på dagen. Min lösning var att blanda i några resorb-tabletter i vattenflaskan…

Värmen har ju annars varit det vi pratat om i veckan. Europa är så varmt att det brinner, normalt bleka engelsmän dricker sin öl på hemmaplan och ser ut som om de rödfärgat sig till någon fotbollsmatch och nu har alltså värmen kommit även till oss. Visserligen lite svalare idag, men det räcker och blir över för mig. Jag har inte sett om Socialstyrelsen gått ut med någon uppmaning om att dricka mer, men jag tror inte att en öl eller två är speciellt hälsovådliga i tider som dessa.

En annan sak som flitigt diskuteras är förstås matpriserna. ALLT har blivit mycket dyrare och allt kan väl inte skyllas på spannmålen i Ukraina, eller? Jag är normalt inte speciellt medveten om matpriserna, och när jag reagerar är det definitivt något som är fel. En ask bordsmargarin kostar 55 kronor, en förpackning kaffe kostar 70 och tomatpriset ligger på en nivå som om det handlade om tryffel. Samtidigt har vi knappt råd att tanka våra bilar och vi bryds redan över elpriserna kommande vinter.

Veckan började annars ganska bra. Kurt Ahlbin och jag spelade nämligen golf i måndags mot Kopparbergsprofilen och förre Frövi-målvakten Ronnie Edvardsson. Ronnie och jag har pratat om en runda i fem, sex år och nu blev den äntligen av. Riktigt roligt och många skratt, trots att Ronnie spelade skjortan av både mig och Ahlbin. Nu hoppas jag på ett returmöte i Stjernfors – om fem eller sex år.

På tal om golf så startar golfveckan på Lindesbergs GK på söndag och jag är inbokad på ett par tävlingar. Spelar premiären på söndag som är en Texas Scramble, en rolig tävlingsform som spelas med 3-mannalag. Jag har haft en hemsk slice under flera år, men börjar faktiskt få ordning på tekniken, men några förhoppningar inför söndagen har jag inte.

Jag vet inte än vad fredagskvällen kommer att bjuda på. Det borde förstås grillas, men jag funderar på att göra en frisk papaya-sallad med räkor till frugan och mig. Jag gjorde en förenklad variant för ett par dagar sedan och den var riktigt fräsch. Mycket skära, skiva och riva, men det kan det vara värt ibland. Kanske kan man hitta en Singha, den thailändska ölen, till det hela och leka att man är i Thailand.

Jag tror att de flesta kommer att grilla ikväll, och jag ber att få önska er en smaklig grill och trevlig kväll.

2 Comments

  1. Reprisen är upp till dig Ronnie! Jag är glad att denna runda äntligen blev av. Själva golfen är en del, men lika roligt att prata om gamla minnen och nytt skvaller om fotbollen i 24i-området. Det var länge sedan jag spelade på Stjernfors, tror faktiskt inte att jag har varit där sedan jag träffade på en varg (Canis Lupus) mellan min bil på parkeringen och rangen (ungefär 7 meter). Funderar fortfarande på om järnsjuan, som jag hade i händerna, hade kunnat vara ett effektivt självförsvarsvapen? Men vargar är snälla, insåg jag. Han, en hane, travade vidare utan kommentarer om min slice…

  2. Något i krönikan stämmer i alla fall. För roligt hade vi och repris borde komma snart. Att jag spelade skjortan av er är mycket tveksamt. Men kul var det

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.