Källberg om veckan och en viktig helg

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg hoppas att hela Lindesberg sluter upp när LIF Lindesberg spelar hemma på söndag mot Önnered, men utesluter inte en ny handbollskrönika. Politik blir det såklart en del och ett lyft på hatten för Lindlöven. Dessutom har Källberg skolkat ett dygn den här veckan. Läs Källbergs krönika här.

Jag hoppas alla sluter upp för LIF Lindesberg

Det som hänt under veckan kanske inte har varit några kioskvältare direkt, men indirekt finns en del att reflektera över. I Lindesberg lade majoriteten S och C fram ett budgetförslag som vem som helst hade kunnat göra på en kvart. En budget som andas valrörelsen 2018 och där Irja Gustavsson nog helst ser en egen majoritet. För C, som historiskt haft ett starkt fäste i de södra kommundelarna, handlar allt om att återfå ett förtroende man kanske, internt, missbrukat en del sedan 2014. Centerns starke man Jonas Kleber är en klok karl, men jag misstänker att centerväljarna i Frövi och Fellingsbro vill att C börjar föra en C-politik, inte en anpassad S-politik. Under nästa mandatperiod måste beslut om byskolor komma och där kan väl ändå inte S och C vara överens?

Roligast i 24i-området är såklart Lindlöven. Efter söndagsomgången ledde Löven Hockeyettan Västra och kunde alltså titulera sig Topp 30 i Sverige – om än bara för några dagar. Löven gör det mesta rätt och har blivit en förening som många tittar på och som dessutom lyckas resultatmässigt. Av publiksiffran senast hemma mot Mariestad, 628 åskådare, kan man läsa ut en hel del. Folk gillar Lindlövens satsning mot Allsvenskan, på sikt, och Lövens spelare bjuder till för att tillfredsställa publiken. Igår torsdags snodde Oskarshamn backen David Berg, men Lindlöven väljer, genom sportchefen Tomas Östlund, att se positivt på ett negativt tapp. Stort, tycker jag och håller med ”Osten”, och hoppas att det betalar sig på sikt. Ensamma kommer Lindlöven aldrig att lyckas – som bra plantskola finns alla förutsättningar.

Måste också nämna LIF Lindesberg inför helgen. Det smärtar egentligen, men på söndag kommer Önnered till Lindesberg Arena, och jag skulle önska att hela Lindesberg kunde sluta upp och stötta LIF. Jag vet inte vilket underhållningsvärde LIF-tränaren Tobias Pettersson kan utlova, men jag hoppas verkligen att han har ett eller annat ess i rockärmen. Om inte utlovar jag tyvärr en ny handbollskrönika. Den förra, som föreslog Petterssons entledigande, lästes av över 12000 personer! Någon av kommentarerna på 24i föreslog gratis entré, men LIF valde såklart en annan väg. Synd, tror jag.

Själv skolkade jag under ett dygn i veckan som gick. Hustrun hade födelsedag och hon ville hemskt gärna fira den på Steam Hotel i Västerås. Inget att tveka på alltså och vi smög in ett dygn på ett hotell som tydligen ligger fint på allas läppar – åtminstone de som är med i matchen. Och vilket härligt dygn. Hustrun roade sig i spa-avdelningen och jag satt i liggstol i baren och jobbade så smått med ett glas vin inom räckhåll. Ett häftigt hotell, byggt i det gamla ångkraftverket och med en takbar på 18:e våningen, och med mat på våning noll av riktigt hög klass. Rekommenderas helt klart om man vill fly verkligheten under ett dygn eller så.

Ikväll blir det ångad torskrygg med kantarellrisotto och sparris. Hoppas ni också äter något gott!

Banner

4 Comments

 1. Ja, det kan jag tycka är knepigt att man inte använder Nora för den typen av filminspelningar, finns ju även Järle om man behöver en station till.
  Det behöver marknadsföras tror jag

 2. Ser inget om Nora och det förstår jag.

  Mina senaste tankar går till cowboyfilmernas inspelnings städer i Spanien. Tomt ödsligt,
  med några åldringar stultande runt.

  Men Nora skulle väl kunna tjänstgöra som kuliss för filmer, i alla fall. Filmer från 40-talet.
  Här finns ju all rekvisita. Gamla träkåkar, ånglok
  och lytta och halta.
  Något ”Nollywood” blir det nog inte för namnet verkar upptaget.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.