Källberg om veckan som gått

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg summerar det lilla som har hänt i veckan. Läs Källbergs krönika här.

Det blev visst sill och nubbe ändå

Ännu en vacker fredag även om vi nu är hemma i Sverige. Vi for iväg över midsommar, när vädret tydligen inte var nådigt här hemma, och tog sedan med oss värmen från Medelhavet hem.

Politiskt tycks inte mycket hända i Bergslagen. Ni som läser 24i har kanske tagit del i en ordväxling om kommundirektörslönen och kommunalrådslönerna i Lindesberg, en ordväxling som kommuntopparna Irja Gustavsson och Linda Svahn valde att göra till en start på valrörelsen med ett gigantiskt inlägg. För mig är det bara att heja på, det vore vid något valtillfälle klädsamt om valrörelsen rörde en lite längre tid än månaden innan valdagen.

På sportfronten är det också ganska lugnt. Nora BK har en bortamatch kvar av vårsäsongen och innan ett efterlängtat uppehåll. NBK har gjort det bra som nykomling och känns trygga där i mitten av tabellen. IFK Lindesberg tog sommarledigt som serieledare och fortsätter man spela lika bra under hösten kan IFK nå ett mycket efterlängtat avancemang till fyran. Frövi IK tappade lite på slutet av vårsäsongen, men har fortfarande häng på täten som fyra. I den norra sjuan har inget av våra lag med täten att göra och stackars Hällefors AIF har inte tagit en enda poäng under hela våren. I damtvåan kämpar Nora BK i botten av tabellen, men ser just nu ut att klara kontraktet, och i damsjuan gör GSBK/IFK Lindesberg det ganska bra, men med några alltför svåra lag i serien.

De flesta följer väl Fotbolls-VM borta i Ryssland, verkar det som, åtminstone Sveriges öde. Jag har sett Sveriges matcher och några ytterligare, men måste erkänna att jag blir heligt förbannad när man ser alla dessa skådespelande lipsillar falla som bowlingkäglor så fort de är i närheten av en motståndare. För min del är det fanimej obegripligt att vilja framstå på det vis de gör, när dagens matcher bevakar varenda detalj ur åtminstone fyra olika kameravinklar och där fusket avslöjas gång på gång. Fotboll riskerar ju att bli en riktig fjollsport om filmandet får fortsätta, och det är väl endast upp till utövarna/spelarna att vända den här trenden.

Jag skrev i den förra krönikan, den på midsommaraftonen, att jag firade midsommar utan såväl nubbe som sill, men riktigt så blev det inte. Efter det att jag skrivit krönikan gick jag ner i hotellbaren för att pusta ut med en öl och i baren träffade jag några andra svenskar som hade medfört såväl svenskt knäckebröd, Kalles kaviar, svensk sill och en okryddad svensk nubbe. Så lite sill och en liten nubbe blev det ändå, då jag blev inbjuden. Någon sill blir det dock inte ikväll, men väl fisk i form av en laxsida som ska tillagas på glödande galler. Kanske en enkel sallad och en öl till?

Ha en trevlig fredagskväll ute i Bergslagen!

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.