Källberg om veckan som passerat

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg får finna sig att de politiska partierna inte gör speciellt mycket som sticker ut, trots att det är valår. Gäspande lugnt på den politiska fronten alltså. Lite fotboll blir det också i veckans krönika. Läs Källbergs krönika här.

Vad gör politikerna egentligen?

Sommaren tycks ha landat i Bergslagen på riktigt, gräset växer som aldrig förr och blommorna i trädgården kräver ständigt intag av vatten. Det är ju som bäst just nu, när allt är grönt och fräscht. Och så är det ju fredag…

Nyhetsflödet börjar anta sommartempo och politikernas sommarlov tycks bli längre för varje år. Jag var på kommunfullmäktige i Lindesberg i onsdags, men kunde lika gärna ha gjort något annat. Jag kan verkligen inte förstå varför ingen sätter lite fart på de frågor där inte alla är överens. Det finns ju faktiskt en hel del såna frågor i Lindesbergs kommun.

Och vem i 24i-området har märkt av att det är valår? Småpartierna, som på det lokala planet oftast kommer i skymundan under den sista månaden innan valen, har sin chans nu att hamna i fokus och i någon mån kunna påverka de lokala valfrågorna, men speciellt mycket väsen gör de inte av sig. Mest hörs lilla Fi i Nora och Landsbygdspartiet och den mest färgstarke politikern just nu är kirurgen Peter Jilke, trots att han inte är politiker. Jilke försöker i alla fall sätta fart på partierna och tvinga dem att bekänna färg innan valet.

Fotbollssäsongen har kommit in i serielunk och jag lyckats se fotboll på alla nivåer som finns i Bergslagen. Jag är djupt imponerad av nivån i tvåan, där Nora BK så här långt klarat sig bra, men jag gillade det jag såg igår av IFK Lindesberg i femman. Faktiskt riktigt bra och om IFK kan spela på samma sätt under resten av serien borde man vara med i toppen när allt räknas samman sent i höst.

Själv sitter jag alltså inne och skriver när jag förstås borde vara ute och förbereda kvällens grillning eller något annat trevligt. Men den tiden kommer om en stund och såklart ska det grillas även denna fredag. Den första svenska färskpotatisen ligger och väntar på att bli kokt och något gott tillbehör fixar grillen. Jag ska ut på ett litet jobb innan dess, men när väl detta uppdrag är utfört, kommer jag att hamna vid grillen med ett glas rödvin i glaset.

Jag hoppas alla läsare får en riktigt härlig grillfredagskväll!

3 Comments

 1. Jag tycker det borde vara fler partier som bryr sig i vårt lasarett, det är faktiskt ganska allvarligt

 2. En glädjande nyhet som inte bör undanhållas Lindesberg Kommuns invånare är att jag från säker källa fått svar att kommunen inte kommer att deltaga i Almedalsveckan 2018
  Vilket är ett sundhetstecken då våra surt förvärvade skattepengar skall användas till det som är kommunens primära verksamhet, skola, vård och omsorg och inte ett förverkligande sv Socialdemokratisk löftes politik, som konstgräs på Fröjevi för över 3 miljoner kronor. Men Socialdemokraterna försämrar gärna för den svagaste gruppen i samhället för att åstadkomma ett monument. Så förhoppningen är att Socialdemokraterna gör om och gör rätt, lite valfläsk till mest behövande kostar inte mycket.

 3. Nämen Källberg.

  Är det inte att fodra för mycket av våra demokratiskt valda, att de skall börja uttala sig någonstans ?

  Arvodena strömmar ju in på kontot, i demokratisk anda, förresten är det sommarlov och kilometerlångt till valet.

  vem fan bryr sig ?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.