Källberg om veckans hemska händelse

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg rapporterar om veckans hemska händelse i Lindesberg, den misstänkta barnvåldtäkten på en förskola. Källberg har inte mycket till övers för den typen av brottslingar. Läs Källbergs krönika här.

Inget utrymme för pedofiler i mitt jag

Solen skiner, men inte fan är det varmt. Mitten av maj, cruising i helgen i Lindesberg och iskallt. Förra helgen sådde jag lite gräs och när jag i onsdags skulle vattna lite på gräsfröna så började det snöa. Nu säger meteorologerna att varmare vindar är på väg, men vem tror på det innan vinterkläderna kan hängas undan.

Veckan har haft ett fokus på den tragiska händelse som hänger som ett extra svart moln över Lindesberg. En misstänkt våldtäkt på ett förskolebarn – inne på förskolan.

En 19-årig kille sätter häktad och just nu jobbas hårt med att försöka få klarhet i om fler övergrepp finns med i historiken. Hur som helst en hemsk händelse, som åtminstone jag skulle ha svårt att hantera om jag var förälder. Pedofiler och våldtäktstyper har liksom inget utrymme i mitt empatiska jag. Jag lider med den drabbade familjen och jag lider med alla föräldrar som gått hela veckan med orostankar.

Jag publicerade en debattartikel, författad av landsbygdspartisten Pia-Maria Johansson, i veckan. Den handlade om det omdebatterade Vätternvattnets intåg i Nora och Lindesberg och tycks ha lästs av många och överraskat lika många. Nora har ett fint vatten i Bälgsjön och Lindesberg har sitt perfekta vatten i Ryaåsen. Ändå ska kommunerna satsa mångmiljonbelopp för att få del av vatten från Vättern, sämre och dyrare än det vi har idag. Att borra sig igenom halva Hallsbergs kommun för att Örebro ska få vatten är väl en sak, men varför ska Nora och Lindesberg blandas in. Mitt tips är att det här handlar om ett politiskt spel som bedrivs från Stockholm, där lokala politiker inte har något att välja på.

Så mycket mer blir det inte om den gångna veckan. Jag ska försöka hinna spela nio hål på Lindesbergs GK innan solen går ned och därefter blir det matlagning. En enkel kycklingsallad är planerad i brist på grillväder, men det blir säkert bra. Många saker på bevakningslistan för lördagen gör att det blir en tidig kväll. Vårmönstring, Hälleforsterrängen, hemmamatch för Nora BK och cuising i Lindesberg känns som en lång lördag.

Ha en trevlig fredagskväll!

Posted by on 12 maj, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 kommentarer till Källberg om veckans hemska händelse

 1. S Johansson

  13 maj, 2017 at 13:29

  Det som hänt är för ruggigt att tänka på !

  Dom inom kommunen, som har hand om personalanskaffning, (ryggdunket),BUN, Socialen,borde få ha att sova, eftersom dom personligen kan hamna i rampljuset. Men som alltid klarar dom sig.

  Blir litet annat med familjen, som råkat i eländet.
  Ett litet barns framtid, hur ser den ut ?

 2. Mulle Nu

  12 maj, 2017 at 21:02

  Politiskt spel bedrivet från Stockholm..! Vad är det för fjantig kommentar, du verkar ju nästan lika oseriös som den oberoende landsbygdspartisten.

 3. BL

  12 maj, 2017 at 16:50

  Att borra hur långt som helst i Hallsbergs kommun lär inte ge något vätternvatten. Du får nog börja med att borra ett par mil i Askersund kommun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *