Källberg om veckans sport och politik

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg fokuserar i veckans krönika på den intensiva sportperiod som upplevs just nu. Men Källberg kommenterar också snabba politiska beslut för nybyggnationer av äldreboenden och såklart socialens dåliga resultat i Lindesberg. Läs Källbergs krönika här.

Lite pinsamt, faktiskt

Det är intensivt på sportfronten för närvarande. Bandy, handboll, ishockey och volleyboll går in i slutskedet av sina respektive serier och lagen försöker formera sig inför slutspel, playoff och kvalspel. Väldigt roligt när det börjar gälla mycket även om jag tvingas tillbringa en hel del timmar i veckan på olika idrottsarenor.

Roligast läge är det i bandyallsvenskan. Nitro Nora har fortfarande chans att knipa en kvalplats till Elitserien (!) och kanske borde man satsa en hundring på NNBS. Jag såg NNBS förlora mot Borlänge i lördags och revanschlusten brann redan i ögonen på spelarna. Jag vet inte varför det svajar så betänkligt som det gör emellanåt, men NNBS, när man åker skrids ko och spelar som man kan, får inte stryk av något lag i den norra allsvenskan – möjligen bortsett från Ljusdal.

I morgon ska NNBS till Gustavsberg, ett par mil ut i skärgården från Stockholm, och jag är hundra på att NNBS åker från 08-land med två nya poäng.

För handbollen har väl ridån nästan gått ned för den här säsongen och för ishockeyn likaså. LIF Lindesberg har inte levererat i vinter, men Lindlöven har svarat för mycket roligt i och med att man gick till Allettan efter jul. Nivån på Allettan är riktigt bra och topplagen kunde lika gärna spela i Allsvenskan. Jag lyfter dock på hatten för de båda föreningarna, som i morgon lördag för första gången i vinter har synkat sina speltider och dessutom erbjuder publiken att se båda lagens matcher på en rabatterad biljett.

Kanske är det Lindesberg Volley som till slut kommer att bli vinterns lag? I skitserien som kallas Elitserien har man blivit bättre och bättre och snart väntar SM-slutspel. Lindesberg kommer att som sämst nå semifinal och det är för den matchserien man nu laddar.

Veckan i övrigt har ju handlat en hel del om att våra kommuner står inför en rad med nybyggnationer i mångmiljonklassen. I Lindesberg meddelades att ett nytt vård- och omsorgsboende ska byggas och från Nora beslutades om en avsiktsförklaring att låta regionens bolag Länsgården bygga ett nytt vård- och omsorgsboende. Man kan tycka mycket om projekten och debatt kommer säkert att följa. Jag ställer mig frågan vad en avsiktsförklaring har att göra i de politiska beslutsrummen? Antingen argumenterar man väl för eller emot en sak eller en annan. Jag lutar åt att hålla med moderaten Håkan Kangert i Nora som menade att det snarare var ett principbeslut som fattades – inte en avsiktsförklaring. Hur som helst är de brådskande besluten en start på nästa valrörelse. Det gäller ju att visa att man kan leverera.

Och i Lindesberg gör socialnämnden nya, dåliga, ekonomiska resultat. Inget nytt under kjolen, men om man som ansvarig politiker inte tycker sig ha en budget som man tror på – då ska man avgå. Det politiska arbetets viktigaste del är budgetarbetet – inte bokslutsjobbet. Lite pinsamt, faktiskt, att behöva äska extra 13 miljoner när ett år summeras.

Snart fredagskväll. Hustrun på villovägar även denna fredag, så för min del blir det en kväll framför teven med PGA-golf från Riviera GC i södra Kalifornien. Hoppas också hinna med ett besök i Lindeskolans aula, där LIF Lindesbergs störste supporter Peter Uhrzander är stjärna i föreställningen ”Fredagsmys”.

Trevlig fredagskväll på er i Bergslagen!

Posted by on 17 februari, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.