Källberg om Wohlgart och Sven-Ingvars

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg kommenterar de ilskna kommentarer som kommit efter Wohlgart Anderssons blogg härom veckan. Källberg har dessutom en ny krönikör på gång och summerar säsongen mellan vinter och sommar. Läs Källbergs krönika här.

Alla måste få komma till tals

En lite småtrevlig vecka så här mellan vintersäsong och sommarsäsong. När vårvädret gör sig påmint blir man varse om allt man skulle ha gjort under senhösten. Frugan och jag har en halvt förstörd trädgård att återskapa efter höstens glashusbygge och själv ska jag konstruera ett trädäck utanför detsamma.

Vintersäsongen är dock inte över än. Lindesberg Volley kämpar vidare i SM-slutspelet och har nu tagit sig till semifinal efter en heroisk insats i Sollentuna i onsdags. Nu väntar favoriten Engelholm i semifinal och en satsad hundring på Lindesberg borde ge minst 10000 kronor i retur. Men ingenting ska tas ut i förväg. Minst tre matcher ska spelas och jag drömmer om den match där Lindesberg inte har de dippar man har i nästan vartenda set. Det är som om alla spelare, samtidigt i de här dipparna, låter motståndarna bestämma istället för att ta kommandot och överraska eller åtminstone visa att man är en värdig motståndare. Det där måste sitta i huvudet och någon klok idrottspsykolog borde kunna fixa till detta innan semifinalserien börjar på söndag nere i Ängelholm.

För vintersäsongslagen följer nu en mittemellansäsong. LIF Lindesberg tycks vara mitt i denna och har redan presenterat ett par nyförvärv och ett antal omskrivna kontrakt. Så här långt ser det bra ut, tycker jag. Nu saknas en ledare på plan och tränaren Ivica Zubacs förlängda arm på planen, men kanske kan Albin Järlstam, Karl Zetterlund eller någon annan stå för den scenförändringen till hösten?

Från Lindlöven har jag inget hört. Sportchefen Tomas ”Osten” Östlund sade att en ny tränare är på ingång efter ”separationen” med Jens Brändström. Något nytt på spelarfronten saknas helt.

Från Nitro Nora har jag inte heller några spektakulära nyheter. Alla vet att Jesper Bryngelson lägger av och frågan är vad övriga ”seniorer” i laget gör. Alla vet att de behövs, räcker inte det för att krita på för ytterligare ett år? Klubben behöver dessutom hjälp från kommunen, men frågan är om man får denna hjälp. Om inte äventyrar politikerna hela verksamheten och jag, som var på NNBS 40-årsfest i lördags, vet att sponsorerna vill ha elitbandyn kvar i Nora. Och till politikerna i Nora; bandy är kultur och där brukar ni ju inte snåla…

Jag måste skriva några rader om vår bloggare Wohlgart Andersson, som för någon vecka sedan fick kommentarer som vi kanske inte borde ha publicerat, men jag vet att Wohlgart tål ett och annat. Min grundsyn är enkel; alla ska få komma till tals. Oavsett om man är en extremt korrekt liberal eller om man säger sig tillhöra Sverigedemokraterna – alla måste få komma till tals. Såklart skulle vi stryka bort direkt rasistiska åsikter eller tankar, men det handlar det ju inte om i det här fallet. Wohlgart står för en åsikt som en tredjedel av invånarna i Bergslagen skriver under på och självklart måste han få skriva den åsikten. Men man måste inte läsa allt på 24i för att vara läsare och det man inte gillar måste man inte läsa vecka efter vecka – och kanske reta sig på. För mig är Wohlgarts blogginlägg viktiga. Dels får de mig att skratta och dels får de mig att känna mig fattig, som sitter här och skriver trots att jag lika gärna skulle kunna göra det i Thailand, bara lite varmare och lite mer avslappnat. Är väl jag som är dum i huvudet.

Och för er som inte tycker om vad Wohlgart skriver och som tycker att jag tycker för mycket, kan jag avslöja att vi har en ny krönikör på ingång. Inget är klart, så jag kan inte säga mer, men den här skribenten står på egna ben och vet vad han skriver om.

Ikväll vet jag inte vad som väntar. Jag har tillbringat eftermiddagen i Kloten, tillsammans med eliten bland Sveriges Landsbygdspartister, som håller riksmöte där. Kanske har hustrun ordnat något till dess jag kommer hem, eller får vi fixa något gemensamt när jag styrt ut från den parkeringsficka jag skrivit den här krönikan ifrån? I morgon lördag har vi bestämt att ha en myskväll dock. Vi börjar på Restaurang Sobi för en tidig asiatisk middag och avslutar med en råsvensk Sven-Ingvars-konsert i Örebro. Helt i min smak.

Lyssna lite på Sven-Ingvars ni också ikväll. Sök på Spotify och häpna!

2 Comments

  1. Det var värst, det kommer klagomål som jag inte känner till. Får försöka undvika politiken här då, i den mån jag kan, och skriva det på lindebloggen. Men ibland går det inte att låta bli. Märker ju att det är en och annan som retar sig på att jag röstat på Sverigedemokraterna. Jag är ingen inbiten sverigedemokrat, jag vill bara ha ordning på flyktingpolitiken. SD är de enda som som på allvar vill det. Men jag vill också se vad Sveriges enda politiker med utbildning i statsvetenskap gör i maktposition. En halv svetsutbildning är inte mycket för att styra landet. Nu börjar det öppna sig med både KD och Moderaterna, så till 2022 kan det lika gärna bli KD. EBT står rakryggad för sina åsikter, dvärgen litar jag inte på, men där kan komma en ny kvinnlig partiledare hoppas jag på.

  2. Jag vet inte om bandygubbarna, vill bli betraktade som, ”kultur”, men här handlar det faktiskt om det.
    Verkar inte direkt vara någon sorts ”ungdomskultur”.

    Kommun, har ju haft uppe ärendet om bidrag till bandyn och då verkar ”kulturen” vara en utväg, för att
    skippa iväg en packe sedlar.

    Fast det blir lite grumligt med all skit, som går under det epitetet; festkulturen, knarkkulturen, konstnärskulturen, jaha i all oändlighet. Men eftersom dom 35 miljonerna som skulle sparas, har gått i graven, så är det väl fritt fram. Åldringarna dör ju ändå ut om man bara väntar, så där behövs inga pengar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.