Källberg: Professionalism eller utmattning

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg fattar inte att den här veckan redan har passerat, men ändå ser han fram emot nästa – med skolbeslut och viktiga sportmatcher. Läs Källbergs fredagskrönika här.

Mer publik i Storå än i Lindesberg Arena?

Fredag igen utan att man märkt att veckan redan passerat. Helt sjukt vad veckorna går snabbt, utan att man egentligen tycker att det har hänt något speciellt. Bara att ruska av sig den känslan och konstatera att vi står inför en hektisk helg.

På tisdag ska kommunstyrelsen i Lindesberg behandla frågan om skolnedläggning och på onsdag är det dags för årets kanske längsta sammanträde i kommunfullmäktige. Praktiskt nog har man förlagt fullmäktigemötet till Storåskolans matsal, men jag vet att man redan diskuterat om lokalen kan bli för liten. Frågan kanske inte når upp i nivå med Manskören Harmonis försäljningsrekord för Caprice 2019 med Carola, men med skolmått mätt pratar vi om en storpublik. För egen del ser jag både fram emot att än en gång lyssna till Carola, men lika mycket till att höra argumenten för en levande landsbygd – utan byskolor.

Mellanmjölk är kanske en passande beteckning för LIF Lindesberg, Lindlöven och Lindesberg Volley i vinter. Upp och ner, men mest ner. LIF har visat att man skulle kunna vara ett topplag, men visar också upp det rakt motsatta. Man har en bit kvar, helt enkelt. Lindlöven kan också och visade det borta mot Surahammar härom dagen, men den slutliga bevisningen kommer i morgon, då den så kallade Röös-matchen mellan Lindlöven och Kumla ska avgöra Hockeyettanslaget om Örebro län. Alla till Lindehov, väl? Lindesberg Volley visar tydligt att man har problem i vinter. Proffsen levererar inte som förväntat – och vilka videojuggar i handboll gjorde det för 20 år sedan? – och man är redan borta från Grand Prix i januari för Sveriges fyra bästa. Laget vinner alltid ”Bäst High Five”, men kunde nog spara en och annan och istället knyta nävarna… Jag vet fan inte vad jag ska säga, men publiken tycks ha tröttnat och derbyt mot Örebro kan inte ha lockat fler än 60-70 åskådare?

Nitro Nora BS är det enda lag som sticker ut i vinter. Visserligen spelar man i bandyns division 1 (tredjedivisionen), men inledningen har varit episk. Fyra segrar på fyra matcher och 53-9 i målskillnad. På söndag möter man Djurgården hemma på Danfo Arena i en klorren (läs detta ord flera gånger om betoningen hamnar fel) seriefinal och jag skulle inte bli förvånad om NNBS levererar tvåsiffrigt även i denna match. Kanske värt ett besök för den sportintresserade?

Förmodligen beror inledningens frustration av den här krönikan på att undertecknad jobbar varje dag i veckan. Man ställer in kom-i-håg-klockan i mobilen och åker ibland runt i Bergslagen som en zombie. Man gör sin bevakning, men några timmar och några artiklar senare kommer man knappt ihåg vad man har bevakat. Det där är knepigt faktiskt. Jag skulle aldrig åka till Lindehov eller Lindesberg Arena utan att ha gjort min hemläxa innan, men lik förbannat tränger man undan bra och dåliga matcher så snart de är skrivna. Kanske handlar det om att man blir äldre eller handlar det om något annat – som professionalism eller kanske ren utmattning. Man kan göra antingen som den stora mediajätten i länet, alltså anmäla sig som aspirant/sökande till alla priser som kan vinnas, eller gör man det förståndiga – man söker hjälp hos vården inom Region Örebro län.

Vad som väntar ikväll vet jag inte i detta nu. Hustrun är i och för sig ledig, men vi har inte hunnit träffas än för att diskutera middagsplaner eller andra hyss. Spontant brukar ju bli bäst, så det får väl gälla den här kvällen också. I elfte timmen vet jag att vi gör det enkla ikväll. Vi beställer varsin hemkörd pizza och behöver inte ens bry oss om att piffa till oss för att äta god mat. Alltid samma pizzor, men varför ändra på något som är bra

Quattro Stagione med ett sekt ägg på er ute i Bergslagen!

3 Comments

 1. Håller nog på att Storå, drar mer folk än idrotten.

  Här drar det ihop sig till bondeuppror och för dom som glömt Engelbrekt och Snapphanarna kan det vara idé att läsa på, hur det går för fogdeväldet, när dom tar för sig för mycket mot bönderna.

  Direktionen börjar darra på manschetterna och av någon underlig anledning har vi stor samling poliser i Bergslagen under kommande veckas arrangemang. vore det i Frankrike är det mer lättolkat.

  Vad fogdarna har att göra, är att skilja ut skattebetalare från annat i statstiken. Landsbygdsfolket betalar fastighetsskatt och alla andra pålagor och skall naturligtvis inte bli blåsta på affären.

  Dom som inte betalar skatt måste nog finna sig i att allt inte är gratis.

 2. Åk till Storå och köp Gubbens Pizza. Den finns vid Kalles Pizza och är lite dyrare, men jag bryr mig inte om vad en pizza kostar när jag komponerar den, den ska stimulera mina smaklökar

 3. Köp två Quatro stagionis och en stor Fanta samt ett Netfixabonnemang så har du räddat livet på 80 000 människor, enl en Henrik S
  Ha en god kväll uti slott och koja

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.