Källberg ser fram mot kvällens handboll

BLOGG. Fredagskrönikören befinner sig redan i Lindesberg Arena och på Restaurang Krydda när denna krönika publiceras. Det är DAGS för LIF Lindesberg-premiär i årets Handbollsallsvenska och ”galna” Rimbo står som motståndare. Men lite politik blir det också. Läs Källbergs krönika här.

Jag åker inte till Nora för att lyssna på strunt

När den här krönikan publiceras är jag redan i Lindesberg Arena. LIF Lindesberg premiärspelar hemma mot Tollbring HK (Rimbo alltså) klockan 18 och samtidigt med krönikan är det försnack, lite intervjuer och en liten buffé i Restaurang Krydda. Riktigt kul efter en rätt avslagen fotbollssäsong.

Men jag måste ändå börja med lite politik och definitivt inte lika kul. I onsdags beslutade den politiska majoriteten i Nora, att stänga sammanträdena i kommunstyrelsen under resterande tid av mandatperioden. Exakt vad förslagsställaren Tom Rymoen hoppas vinna med det är oklart, men majoriteten kan inte ha lyssnat speciellt mycket på vad väljarna tycker. Det är flera år sedan kommunstyrelsens sammanträden i Nora var överfyllda med medborgare och media, då de ärenden som idag figurerar på dagordningen är så simpla att de skulle kunna expedieras av elevrådet på Järntorgsskolan. Åtminstone åker inte jag till Nora för att lyssna på strunt och dåliga monologer under fyra timmar…

Alltså, om en stund drar handbollssäsongen igång. Är du inte redan på väg hinner du planera om och ta en plats i arenan. Rimbo på andra sidan mittlinjen och alla vet att det kommer att bli en match där det inte går att ha några tips. Rimbo spelar en handboll som egentligen inte borde fungera, men den som sett för många matcher gillar det oförutsägbara – även de gånger LIF Lindesberg förlorar. Rolig handboll brukar det vara. Jag hoppas att LIF går ifrån sossebytena i år och låter förstasexan spela 22-25 minuter i den första och de sista 20 i den andra. Bästa manskapet ska vara på plan när en handbollsmatch avgörs. Alla vet att LIF byter manskap efter en kvart och utnyttjar detta, precis som vetskapen att LIF inte gillar att byta målvakt på modernt manér.

Lindlöven spelar sin premiär borta mot Kumla på söndag och även om man hittills i år sett bättre ut är det frågan om det räcker. Jag är inte färdig med min genomgång än, men nog håller jag mina båda tummar för en riktigt rolig säsong i Lindehov.

Alltså, inget fredagsmys ikväll – åtminstone inte om inte handboll räknas. Hustrun befinner sig i ett land som serverar grodlår istället för räkor på fredagar och jag får fixa för en solomiddag i Lindesberg. Det kommer att bli en enkel köttbit efter handbollen och förmodligen bara en sallad till, och någon god sås såklart. Kanske kan det bli ett glas rött till det enkla om sinnet och lusten säger så.

Jag hoppas att vi ses i arenan och önskar alla en bra fredagskväll!

1 Comment

 1. Källberg

  Inte alls strunt i kommunstyrelsen !

  Det är ren SKRÄCK för vad Noras medborgare och skattebetalare skall ha för omdöme
  om vad som sker med Noras pengar.

  Nora har länge varit i utförsbacken och ledningen har satsat på olika fantasifoster och att leka i finansbranschen. vi får inte glömma bryggeri med sprit och whisky. (pågående verksamhet)
  Norabolagens whiskykelgris verkar återigen vara i hetluften. en hög med miljoner som ”fått luften”

  Nu är det närmast fråga om vilket fantasifoster, som kräver stängda dörrar ?

  Dyrt kommer det i alla händelser att bli för skattebetalarna. !

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.