Källberg snabbsummerar veckan

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg är aningen stressad den här veckan och snabbsummerar därmed veckan som gått. Lite Valborg och 1 maj blandat med kvällens fotbollsmatch mellan Nora och Köping blir det ändå. Läs krönikan här.

Jag hoppas att publiken kommer

Redan fredag eftermiddag! Det blir alltså en kort krönika idag eftersom jag ska till Nora senare i eftermiddag.

Veckan som precis slutat har väl inte innehållit något som kommer att gå till historien. Ett traditionellt firande av Valborg och ett 1 maj-firande som blir tunnare för varje år. Valborgsfirandet är i och för sig ganska trevligt och lockade, i alla fall i Lindesberg, ganska mycket folk. 1 maj tror jag skulle behöva hitta nya former, men sådant råder inte jag över. I år var de tågande sossarna bara några enstaka fler än orkestern från Guldsmedshyttan och där någonstans går väl en skamgräns.

Vilket vårväder vi fått helt plötsligt. Golfbanan har gått från åker till riktigt fin under veckan och jag hoppas att Norvalla kan visa kvalitet när Nora BK ikväll tar emot Köping i trean. Självklart ska jag vara på plats för att bevittna när NBK tar tre nya poäng. Jag hoppas också att publiken kommer. Sol, bra fotboll och en hamburgare i pausen… sämre kan väl en fredagskväll vara. Dessutom är det trevligt att gagga lite skit med andra ur publiken.

Det blir alltså lite senare fredagsmys ikväll… om inte Norvalla duger. Något enkelt att äta när frugan och jag sammanstrålar senare ikväll. Så mycket mer blir det nog inte. Lördagen hade mängder av evenemang i kalendern, så det gäller att ladda batterierna för bomässa i Lindesberg, vernissage i Nora och Wedevågloppet i Vedevåg.

Ha en bra fredagskväll!

Posted by on 5 maj, 2017. Filed under BLOGG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Källberg snabbsummerar veckan

 1. S Johansson

  6 maj, 2017 at 07:00

  Det är väl synd att totalt kasta ut sossarna.

  Viss underhållningsvärde, borde det vara att partiet, med blåsorkester tågar runt i Nora, på lördagarna och håller brandtal på tågperrongen.
  Ungefär som en lokal vaktparad.

  Ceder borde nappa på det här som ett skott, nu när tyska turister, statistiskt kommer att välla in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *