Källberg som 27-åring för en kväll

BLOGG. Fredagskrönikören Tomas Källberg nöjer sig inte med en semestervecka i Turkiet. Den här veckan har Källberg varit på Ullared och på premiären av Gyllene Tiders avskedsturné i Halmstad och ikväll äter han räkmacka på Heaven 23 i Göteborg. Läs Källbergs krönika här.

Räkmacka King Size ikväll

Igår var jag 27 år ung. Idag är jag tillbaka i verkligheten. Jag och hustrun var på Gyllene Tiders premiär av avskedsturnén i Brottet i Halmstad igår kväll, med Chris Kläfford som förband, och precis som i fornstora dagar stod man där, i regnet, och sjöng med i alla välkända låtar. Lite mindre ung idag, men nu har vi lämnat Halmstad och Hotell Tylösand och är just nu på Hotell Upper House i Göteborg, ett hotell som hustrun ville testa.

Ni fattar säkert. Det är under de här sommarveckorna som undertecknad, med gott samvete, kan försvinna några dagar. Visserligen är det Noradagarna och jag sörjer att jag inte kan bevaka kvällens Utmaning, men ärligt talat kunde jag publicera några fjolårsbilder och ingen skulle märka något. Det är säkert jättekul för turister och deltagarna, men vi som är ifrån Nora eller Bergslagen vill ju att Noradagarna ska vara den där hemvändarhelgen med stort H. På Nora torg ska naturligtvis Rydell & Quick rocka skjortan av alla, men det är bara att inse att Nora aldrig mer kommer att våga bli den typen av sommarstad. Såklart är det bra med antikmässa, storloppis och allt annat kulturellt, men det är alltid kontrasterna som skapar något och då måste det få bli en het, våt och blöt kväll också – även i lilla Nora.

I förrgår var jag inte 27 år. Då var jag betydligt äldre, sådär 75. På väg ner till Halmstad bestämde vi oss för att göra den lilla avstickaren till Ullared. Vi drog iväg och hittade ett hotell i Gislaved (!) där jag serverades en god Wallenbergare och hustrun hittade Hotell Nissastigens Rosétisdag! Varken jag eller hustrun hade varit på världsberömda Gekås tidigare och förmodligen kommer vi aldrig dit igen – åtminstone inte jag. Jag säger bara: Herregud! Folk var som tokiga och jakten på fynd var något i hästväg. Jag, som hatar att handla på ICA en vanlig fredag, fick nästan panik när folk nästan körde över andra kunder för att komma först fram till lite billigt skithuspapper eller några jättetuber med tandkräm. Faktiskt är jag glad att vi människor är lite olika. Åtminstone känner jag mig olik de flesta på Gekås. Vårt kassakvitto på det berömda varuhuset slutade på 251 kronor, varor vi lika gärna kunde ha handlat hemma i Lindesberg till samma pris.

Nora BK har ryckt upp sig betänkligt. En pinne mot topplaget Säffle borde ha varit tre, men det här är inte NBK:s år – åtminstone inte så här långt. Det är bara att konstatera att Nora BK behöver Peter ”Palmen” Palmqvist. Med 60 år i passet står han säkert inte för de senaste coachtrenderna, men den struktur Palmen återskapat i Nora BK sedan återkomsten för ett par veckor sedan visar att han vet hur kompassen ska styras.

Så kul att Ricky Nordahl och LIF Lindesberg väljer att satsa inför kommande säsong. Att man värvat in Herman Bosson från IFK Ystad som ersättare för Jesper Jakobsson säger mycket mer än bara två namn. Bosson är en spelare som kan göra hela skillnaden mellan botten och toppen. Heja på Ricky och LIF.

Fredagskväll är det ikväll. Grillat blir det inte heller den här fredagen och jag kommer att bli tråkad när jag möter er läsare, precis som jag blivit den här veckan. Jag grillade istället i lördags då goda vännerna Salwa och Josef gästade oss i glashuset – mycket trevligt. Idag blir det en räkmacka King Size på Gothia Towers som ligger i grannskrapan, och jag vet att många av er läsare har testat just den räkmackan genom åren. Själva beskriver krogen Heaven 23 sin räkmacka som ”Världens kanske bästa räkmacka”. Vi får väl se vilken effekt räkorna har ikväll.

Ha en underbar semesterfredag på er ute i Bergslagen.

2 Comments

 1. Visst är det ruggigt, att komma in i ett köpcenter av den här rangordningen, för folk
  från skogen.
  Välordnad camping, hotell och närhet till havsbad

  Men det går faktiskt bussresor från Nora, för dom som vill ha en sanslös shopping.

  Att besöka Halland, är att se en del av Svedala, som är under framgång.
  Man kan fråga sig varför dom kan något som Nora inte kan !

  Naturligtvis livsfarligt att antyda, eftersom det kommer som ett brev på posten
  att Samhällsbyggnad och resten, måste åka på studiekonferens på något spa hotell
  utanför Varberg

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.