Källberg stressad över datakrångel

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg har haft en skitvecka med massor med datastrul. Lite politik, lite sport och lite allmänt blir det dock. Läs krönikan här.

Frustrerande när datatekniken jävlas

En riktig skitvecka är snart slut. Datakrångel sedan i söndags och långt ifrån klart än. Väldigt frustrerande när det handlar om sådant man själv inte styr över.

Jag kan bara beklaga att 24i inte har uppdaterats som vanligt den här veckan. Något haveri inträffade hos vår leverantör på söndagsnatten och hela veckan, dag som natt, har man sedan jobbat med att lösa problemen. Problemen resulterade bland annat i att jag inte har fått ett enda mejl under veckan och ännu inte fått tillbaka dessa. Mejlen fungerar inte än, men det mesta i övrigt verkar fungera.

Jag sköter det mesta av tekniken bakom 24i, men har inte tid att hantera servrar och den tyngre tekniken, utan detta är utlagt på andra företag. Har ni skickat mejl eller kontaktat oss via något formulär på 24i i veckan har jag alltså inte kunnat se detta. Skicka i så fall ett sms på 072-553 24 24 och berätta…

Inom politiken har det varit lugnt och bortsett från något återstående sammanträde i kommunfullmäktige har nog de flesta redan dragit ned på tempot. I Nora hara, som planerat, skiftat kommunalråd och Tom Rymoen är återigen borgmästare. Inte för att någon kommer att märka någon skillnad, då Rymoen under Solveig Oscarssons år som kommunstyrelsens ordförande, alltid funnits till hands för förklaringar och kloka ord.

På sportfronten tuffar Hockeyettan vidare inför tomma läktare. Hur länge kommer dessa 47 föreningar att ha ekonomi att åka land och rike runt utan en enda krona i intäkt. Och värre blir det ju efter jul, åtminstone för de föreningar som tar sig till Allettan. Lindlöven ligger bra till för en plats i den norra Allettan, men hur mycket kostar det att bussa iväg drygt 20 spelare och kanske fem, sex ledare till Boden eller något annat exotiskt resemål för match både lördag och söndag? Jag misstänker att det finns en och annan kassör runt om i landet som inte sover speciellt gott på nätterna.

LIF Lindesberg och Allsvenskan i handboll skulle åter smyga igång i helgen, efter några veckors Corona-paus, men LIF-matchen borta mot Torslanda har skjutits upp. En hel månad med enbart träning gör ingen glad mitt i säsongen, men det är lika för alla. Vill det sig illa kommer LIF att tröska på med Allsvenskan långt efter det att fotbollssäsongen dragit igång fram i vår.

Mycket av den övriga sportvintern står still. Hällefors IK har inte ens kunnat spela en enda match som nykomling i Hockeytvåan och det mesta ligger nere. Vad som kommer att hända med alla serier efter nyår är ingen som vet, men kanske skulle man stänga helt och vänta med nästa säsong?

Trots allt strul med datatekniken den här veckan blir det nog en fredagskväll den här veckan också. Hela dagen har en rejäl bit fläskkarré stått på låg temperatur i ugnen och framåt kvällen är det tänkt att bli pulled pork med grönt som påminner om tacos. Fläskkarrén är ordentligt uppkryddad, och någon risk att det blir taco-barnmat, som det ibland blir, finns inte. För egen del tänker jag skölja ned den uppkryddade grisen med ett gott italienskt rödtjut.

Håll i och håll ut och håll dessutom avstånd. Att ni spritar er litar jag på!

1 Comment

  1. I Nora pågår det en ”avdemokratisering” i tysthet

    Såg i protokollet från fullmäktige. Fem stycken avsäger sig sina uppdrag
    Utmobbade eller vadå ?

    Är det inte dags att ”Ledaren” för dagen får en stor mässingbricka ”dagoff”
    och blir tilltalad; (zu befel) eller ”nsuri sana Bwana Nkuba”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.