Källberg totaltrött på Coronan

KRÖNIKA. Fredagskrönikören Tomas Källberg tycks nästan gå in i en depression med anledning av pandemin. Men negativt plus negativt bli förhoppningsvis plus och kvällen avslutas med en Bookmaker toast. Läs Källbergs krönika här.

Tejpen får sitta kvar

Ytterligare en munter vecka kan läggas till handlingarna. Totaltrött på Corona ironiserar jag förstås och humöret blir inte bättre när man hör experter säga att hela 2021 kommer att innebära en pandemi och att det kommer att ta ett år att vaccinera varenda svensk. Hur håller man humöret uppe egentligen? Ska vi vänta ett helt år ytterligare kommer vi inte att ha en enda restaurang och sannolikt inte en enda affär (förutom apotek) kvar i Bergslagen. Vad kan vi göra? Handla på hemmaplan, säger en del, men åtminstone jag tror att näthandeln redan har tagit över, då man har ett utbud som en liten enskild butik aldrig kan ha. Många butiker i Bergslagen hade det tufft redan innan pandemin och jag tror man måste jobba mycket hårdare för att hitta mervärden för den lokala aktören. Jag har dessvärre inte så många förslag på hur man ska hitta dessa mervärden, men de flesta ligger nog under rubriken ”service”.

Trots pandemin är det ändå kul att följa det lilla i sportens värld som fortfarande pågår. Lindlöven gör det riktigt bra i Hockeyettan, trots flera viktiga skador och ett tidigt utbrott av Covid-19 strax innan serien startade. Just nu har man skador på flera viktiga spelare, men jag älskar när andra kliver upp och tar ansvar. Att det sedan är unga spelare som tar en ny roll strax innan match gör det hela ännu roligare.

Med handbollen och LIF Lindesberg är läget ett annat. Nu blir det ett två veckor långt uppehåll i Allsvenskan på grund av Coronan, men detta uppehåll är snarare positivt än negativt. LIF måste hitta ett spel man kan lita på om man inte vill hamna i negativt kval eller ännu värre. LIF har spelarna för årets allsvenska, men inte spelet. En riktig utmaning för tränaren Stefan Karlsson.

Politiskt var jag för första gången med på ett nätsammanträde i kommunstyrelsen i Lindesberg i veckan. Inte något speciellt spännande sammanträde om jag ska vara ärlig, men novis som jag var spänningen större. Upp kom programvaran Teams och där kunde man slå av sin inbyggda kamera och mikrofon, men utan att få bekräftelse. Mina tankar handlade om jag syntes eller hördes. Min mobil ringde ett par gånger och jag ville ju inte att mitt mobilsnack skulle gå ut till hela församlingen. Till slut valde jag att sätta eltejp över datorns kameraöga, då jag blev alltför osäker. Jag satt nämligen i stort sett naken framför datorn… tejpen får nog sitta kvar.

Jag skrev om posten förra veckan och har fått både ris och ros för dessa rader. Vi i föreningen ”Vi skiter i vem som kommer med posten – bara den kommer” konstaterar att en hel del människor i Bergslagen alltså är nöjda med att få sin post när det mörknat. Jag tycker det är sjukt, men jag ska inte göra fler upprörda än jag uppenbarligen gjorde i förra krönikan.

Det blir lite sen mat ikväll och jag har lovat hustrun att servera en Bookmaker toast när hon kommer från jobbet. Vi sade, senast vi åt den, att den här kör vi en gång i månaden, men tiden går snabbt och så har det inte blivit. Men ikväll blir det senapskräm, rostbiff, pepparrot och smörstekta levain-bröd igen. En delikat fredagsmeny som jag gärna rekommenderar.

Jag hoppas ni får en fin och Covid-fri fredagskväll ute i Bergslagen!

3 Comments

 1. Men vadå ?

  Det finns ju föreställningar som går skitbra ”nig och kuta runt” i Nora, Tom och
  Solweig, bjuder in ”närmast sörjande” till dans runt köttgrytan.

  Partnerringen erbjuder generösa apanage för deltagande, finanseringen fixas
  genom budgetnderskottet, några miljoner mer eller mindre syns inte.
  Lite strul med Förvaltningsrätten, ingår som vanligt i planen.

  Alltså reningsverket för —-150 millar ——?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.